Ovo je grad senki FOTO

Izvor: B92, 11.Mar.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo je grad senki" FOTO

Karakas -- Kad noć padne na Karakas, u glavnom gradu Venecuele zavladaju sablasna tišina i mrak.

U gradu, kao i u najvećem delu zemlje, naime, već četiri dana nema struje.

“Osećate duboku tišinu svuda oko vas. Kao grad senki. Ne znamo hoće li ovo da postane nova normala”, rekao je za Gardijan Alehandro Guzman, 26-godišnji advokat i jedan od miliona stanovnika koji su ostali u mraku nakon što je u četvrtak skoro cela zemlja ostala bez struje.

“Osećam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se frustrirano i ljutito zbog onoga što se događa – ali znali smo da će se ovo dogoditi”, dodao je on.

Električna energija se, posle četiri dana, postepeno vraća u 22 distrikta Karakasa, rekla je danas gradonačelnica venecuelanske prestonice Erika Farijas, dok zaposleni u energetskoj mreži rade sve što je u njihovoj moći da normalizuju snabdevanje strujom u celoj zemlji.

Erika Farijas je navela da je moguće da dođe do problema u radu energetskog sistema, prenela je agencija Tas.

"Pokušavamo 100 odsto da vratimo struju", istakla je gradonačelnica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.