Ovih dana prilikom parkiranja pogledajte iznad sebe

Izvor: Mondo, 25.Jan.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovih dana prilikom parkiranja pogledajte iznad sebe

Zelenilo upozorava vozače da ne parkiraju ispod drveća

Foto: Tanjug/AP/Matthias Schrader

Zelenilo Beograd apeluje na građane da vode računa na kojim mestima parkiraju vozila kako bi izbegli oštećenja do kojih bi moglo doći usled pucanja grana pod teretom snega.

Podsećaju da je takvih nevolja bilo sredinom decembra, te napominju da u slučaju oštećenja vozila do kojih dođe ispod stabala sa javnih zelenih površina, a koje su koje su u sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << održavanja Zelenila, štetu nadoknađuje to javno preduzeće po već ustaljenoj proceduri.

Građani mogu prijaviti slučajeve svih oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala Centru za informisanje JKP Zelenila radnim danom od 7:30 do 15:30 časova na tel. 011/2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi na telefon 011/2650-683.

Iz iskustva

Iskustva čitaoca MONDA koga je pre četiri godine zadesila takva nesreća (palo mu je drvo na auto) su pozitivna (PROČITAJTE). Posle uviđaja sledećeg jutra se pojavio u JKP Zelenilo, gde su mu odmah dali adresu autoservisa kojem treba da se javi. Automobil, kojem je bila slomljena "šoferka", bio mu je popravljen već posle nekoliko dana.

Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 sata, a narednih dana Zelenilo-Beograd biće angažovano u punom kapacitetu i čistiće sneg na terenu sve dok za to bude bilo potrebe.

Šta raditi u slučaju da Zelenilo nije odgovorno za štetu na kolima koja je nastala usled pada drveta, grane, ali i ledenice ili dela fasade?

Da biste mogli da naplatite osiguranje za štetu na automobilu nastalu usled vremenskih nepogoda potrebno je da imate zaključenu kasko polisu osiguranja.

Problem u vezi sa kasko osiguranjem se javlja kod automobila starijih od 5-6 godina, jer je ono prilično neisplativo pa ga većina osiguravajućih kuća i ne preporučuje.

Kako obavezno osiguranje vozila, odnosno osiguranje od auto-odgovornosti, služi da bi se isplatila šteta koju ste učinili trećem licu, od toga nema mnogo koristi u ovom slučaju.

Dodatno osiguranje i zakon su vrlo dobre opcije.

Osiguravajuće kuće nude zaštitu stakala. Za oko tri do četiti hiljade dinara godišnje možete da osigurate stakla i to predstavlja veoma dobar vid dodatnog osiguranja, koji predstavljaju najranjivije delove automobila, posebno u slučaju pada veće grane, ledenice ili dela fasade.

Pored grane ili stabla, koje su u nadležnosti Zelenila, oštećenje je moguće i ledenicom ili fasadom sa zgrade. Takva oštećenja treba prvo prijaviti Komunalnoj policiji.

Ako vam je auto stradao od objekta sa komšijske kuće ili dvorišta, onda neka sused počne da broji pare.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.