Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2017, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove žene su ubijene u KONTROLISANIM USLOVIMA, a evo šta to zapravo znači!

Dve majke su u samo sedam dana razmaka ubijene u tzv. "kontrolisanim uslovima"

U poslednjih osam dana, dve žene, dve majke ubijene su u centrima za socijalni rad gde su dovodile decu na viđanje sa drugim roditeljem. Ta viđanja, u oba slučaja odigravala su se u takozvanim "kontrolisanim uslovima".

Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće kaže da se "kontrolisani uslovi" primenjuju u slučajevima "postojanja pretnje".

- Kontrolisani uslovi se primenjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u slučajevima kada postoji neslaganje između partnera, odnosno u slučajevima porodičnog nasilja ili kada postoje pretnje. Kontrolisani uslovi se sastoje u tome da, ako se roditelji nalaze u isto vreme u Centru za socijalni rad, da se oni ne viđaju. Partneri se ovom slučaju nalaze u odvojenim prostorijama. U drugom slučaju može i da se sačeka određeni vremenski period kako bi nasilnik napustio prostorije Centra odnosno kako bi se udaljio, a tek onda žrtva i deca napuštaju Centar- objasnila je Stanojević.

Podsećamo, Milan Lovrić je 5. jula u Centru za socijalni rad kamenom ubio svoju suprugu, nakog čega se posle nekoliko sati bacio pod voz. Iz Centra za socijali rad Novi Beograd povodom tog događaja izdali su otvoreno o čemu možete pročitati OVDE.

Nakon tog stravičnog događaja, njihovi prijatelji otkrili su detalje iz života Lovrića, o čemu možete više saznati na OVOM linku.

Juče, u Centru za socijalni rad Rakovica, Marko Nikolić ubio je svoju suprugu i njihovo četvorogodišnje dete, nakon čega je uhapšen, a snimak njegovog privođenja pogledajte OVDE.

O tome kako se nesrećna žena žalila na nasilnika pre stravičnog čina pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.