Ove nedelje rezolucija o Izraelu

Izvor: B92, 29.Dec.2014, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ove nedelje rezolucija o Izraelu"

Palestinci traže da SB UN ove nedelje glasa o rezoluciji kojom se traži da Izrael okonča okupaciju palestinskih teritorija u roku od tri godine.

Rezolucija s takvim rokom će najverovatnije biti odbačena na Savetu bezbednosti - ili tako što neće dobiti neophodnih devet glasova za usvajanje ili vetom SAD, najbližim saveznikom Izraela koje traže da palestinsko-izraelski sukob bude okončan pregovorima.

Palestinski pregovarač Saeb Erekat rekao je da će nacrt rezolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti podnesen Savetu bezbednosti u ponedeljak, a da bi glasanje moglo biti u utorak.

Jordanski ambasador pri UN, koji predstavlja arapske države u Savetu bezbednosti, više puta je rekao da Jordan želi da rezolucija bude usvojena konsenzusom, odnosno da svih 15 članica Saveta glasa za nju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Palestinci zele rezoluciju SB UN o kraju izraelske okupacije

Izvor: Blic, 29.Dec.2014

Palestinci traže da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ove nedelje glasa o rezoluciji kojom se traži da Izrael okonča okupaciju palestinskih teritorija u roku od tri godine...Rezolucija s takvim rokom će najverovatnije biti odbačena na Savetu bezbednosti - ili tako što neće dobiti neophodnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.