Ove dve greške Vučić ne može da oprosti Miloševiću

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove dve greške Vučić ne može da oprosti Miloševiću

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u ponedeljak uveče da je Slobodan Milošević napravio dve neoprostive greške, koje se tiču uvođenja zemlje u vojni sukob i ubistava sa političkom pozadinom.

- Narod se ne sme tome izlagati, ne sme se ulaziti u sukobe bez cilja i strategije jer izađeš poražen. A drugo, ne mogu njega direktno da okrivim, niti da se mešam u odluke suda, ali mislim da je uvek loše kad imate ubistva sa političkom pozadinom - rekao je Vučić tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gostovanja na TV Pink.

On je rekao da je Milošević bio ozbiljan državnik i da su mu namere "da sačuva srpski narod" bile bolje od rezultata, koji je bio loš:

- Gleda se samo semafor i konačan rezultat, a Srbija je izgubila sa 0:3 - poslužio se metaforom.

Na komentar novinara da ispada da krivi Miloševića što je izgubio ratove, a ne zato što ih je poveo, Vučić kaže:

- Ne mislim da je bio jedini krivac za povedene ratove. U svakom slučaju, pogrešno je je bilo ratovati, on je morao tada da bude pametniji, jer je vodio državu.

- Ja danas vodim vladu Srbije i znam da tako nešto ne smem da uradim. Ja ne želim da Srbija bude evropski gubavac, jer na kraju polažete račune narodu - rekao je i dodao da će o svemu sud dati istorija, a da on neće “da ponovo obesi Miloševića”, ali “neće ni da učestvuje u hvalospevima”.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.