Izvor: B92, 07.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovčara: Radak kaže da nije kriv

Beograd -- Pred Većem za ratne zločine Saša Radak se danas izjasnio da nije kriv po optužnici za ubistvo na Ovčari.

"Razumeo sam optužnicu, samo ne vidim sebe u tome. Sigurno da ne priznajem ono što nisam uradio", rekao je Radak na početku izdvojenog suđenja, posle čitanja optužnice koja ga tereti da je na Ovčari udarao zarobljenike u špaliru prilikom ulaska u hangar, nanoseći im telesne povrede.

Kao dobrovoljac u sastavu Jugoslovenske narodne armije, Radak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je optužen da je na lokalitetu Grabovo na oko kilometar od Ovčare, u formiranom streljačkom vodu iz vatrenog oružja pucao u zarobljenike i tako ih lišio života, a da je ubio i poslednju grupu od desetak zarobljenika ispred hangara na Ovčari.

Radak je rekao da je 19. novembra u popodnevnim satima s dva saborca proveo oko sat vremena na Ovčari, gde je dolazio do ulaznih vrata u jedan hangar, ali ih je pet naoružanih čuvara u uniformama odvratilo od pokušaja da ušu u objekat.

Radak je rekao da se zadržao na Ovčari pošto je sa saborcima pokušavao da nađe njemu nepoznatog poručnika koji im je tog jutra naredio da dođu na Ovčaru.

Suđenje Radaku za zločin na Ovčari izdvojeno je iz zajednočkog procesa pošto se Radak 16. maja ove godine predao policiji u Budvi pošto je saznao da protiv njega tih dana podignuta optužnica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.