Ovako su strani mediji preneli vest o novoj premijerki Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2017, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako su strani mediji preneli vest o novoj premijerki Srbije

Predsednik Vučić proglasio mandatara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije saopštio da je Ana Brnabić novi mandatar za sastav nove Vlade Srbije. Time je Srbija dobila prvu ženu na čelu Vlade, kao i prvu gej premijerku na Balkanu.

Tu vest su preneli mnogi regionalni, ali i svetski mediji kao udarnu vest, ističući u prvi plan njenu seksualnu orjentaciju, kao i da je u pitanju prva srpska premijerka u istoriji.

Serbian President >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nominates country's first female Prime Minister https://t.co/AEk3o5CNzr

— The Daily Star (@DailyStarLeb) June 15, 2017

I dok većina medija naglašava kako je Brnabićka veoma obrazovana, uspešna ili da se otvoreno deklariše kao gej, hrvatski mediji su rešili da istaknu kako je srpska premijerka zapravo hrvatskog porekla.

Rojters je, takođe, konstatovao da je u pitanju prva žena premijer u srpskoj istoriji i prva otvoreno gej osoba na poziciji premijera na čitavom Balkanu.

AFP navodi da je Ana Brnabić prva otvoreno gej osoba na poziciji premijera na konzervativnom Balkanu, kao i to da je prva žena u srpskoj istoriji koja je dospela na tu poziciju.

#BREAKING Serbia's president names Ana Brnabic, who is openly gay, as prime minister - a first for the Balkans

— AFP news agency (@AFP) June 15, 2017

AP navodi da je Brnabićeva prva otvoreno gej osoba koja se našla na čelu srpske vlade.

Inače, Brnabić je prethodno obavljala funkciju ministarke državne uprave i lokalne samouprave na koju je postavljena u avgustu 2016. godine, a marljiv rad, sposobnost i kvalitet odmah su je istakli u prvi plan. Više o njenoj karijeri možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.