Ovaj tenk je neuništiv; Dva direktna pogotka u ruski T-72, ali on nastavlja da deluje po ciljevima VIDEO

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 13:42

Ovaj tenk je neuništiv; Dva direktna pogotka u ruski T-72, ali on nastavlja da deluje po ciljevima VIDEO

Na društvenim mrežama objavljen je snimak ruskog tenka T-72 u akciji koji je pogođen dva puta i čija je posada ostala "netaknuta", kao, čini se, i sam tenk.

Prvi udar na ruski tenk izveden je ukrajinskim FPV kamikaza dronom koji je nosio RPG-7 granatu.

Kako se na samom snimku može videti, dron je izveo "savršeni napad", između kupole i tela tenka. Osim malo iskrivljenog lima, tenk bez zaustavljanja nastavlja da funkcioniše na bojnom polju.

I dok tenk >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dejstvuje po ciljevima koji nisu vidljivi na snimku, što je razumljivo s obzirom na to da mu je borbeni domet do tri kilometra, ponovo je pogođen.

Ovog puta se ne vidi jasno da li je u pitanju direktan pogodak, tenk se ne ljulja kao prilikom prvog pogotka, ali se vidi dim i blato koje leti kod desne strane šasije.

Međutim, ni ovog puta to ne sprečava tenk da nastavi sa manevrom na bojnom polju.

Ovo je samo pokazatelj da čak ni direktan pogodak ne garantuje da će neprijatelj na bojnom polju biti onesposobljen, pogotovu iz napada dronom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.