Ovaj talas ne možemo sprečiti

Izvor: B92, 09.Apr.2021, 11:08

"Ovaj talas ne možemo sprečiti"

Berlin -- Direktor nemačkog Instituta "Robert Koh" Lotar Viler poručio da neće biti moguće zaustaviti treći talas pandemije koronavirusa.

Taj talas već je prouzrokovao zabrinjavajući porast broja pacijenata na odeljenjima intenzivne nege.

"Ne možemo sprečiti ovaj treći talas, ali nadam se da ga možemo razbiti, što možemo samo zajedno", izjavio je Viler, a prenosi agencija Rojters.

Napominje da će bolnice biti preopterećene pacijentima zaraženim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada dominantnim britanskim sojem korona virusa, koji je zarazniji i smrtonosniji od ranijih sojeva.

Istovremeno, ministar zdravlja Jens Špan je izjavio da Nemačka treba da primeni mere širom zemlje kako bi što pre "razbila" trenutni talas zaraze koronavirusom.

"Treba nam zaključavanje", rekao je Špan novinarima, dodajući da će možda biti potrebno uvođenje noćnog policijskog časa kako bi se dodatno smanjili socijalni kontakti.

Špan je naveo da je skoro 4.500 pacijenata trenutno na intenzivnoj nezi u Nemačkoj. "Ako se ovo nastavi, to će biti previše za naš zdravstveni sistem", zaključio je ministar.

Nemačka kancelarka je podsetimo,znatno pre Uskrsa imala nekoliko sastanaka sa liderima nemačkih pokrajia, na kojima je tražila još strođe mere za nemce, ali je bila preglasana. Te mere izazvale su buru javnosti, pa je kancelarka morala javno da se izvini, rekavši da je to bila njena i samo njena odluka.

Međutim, izgleda da je bila u pravu.

Prema najnovijim informacijama koje su prenele agencije, nemačka vlada je već spremila zakon o zaoštravanju mera protiv koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njemački institut: Potreban lockdown od dvije do četiri nedjelje

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2021

BERLIN - Direktor njemačkog Instituta Robert Koh Lotar Viler izjavio je danas da je neophodan lockdown u Njemačkoj u trajanju od dvije do četiri nedjelje da bi se "razbio" treći talas korona virusa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.