Ovaj tajkun je potrošio 150 miliona dolara da bi srušio Obamu

Izvor: Blic, 03.Dec.2012, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj tajkun je potrošio 150 miliona dolara da bi srušio Obamu

Šeldon Adelson, američki magnat iz Las Vegasa, toliko je želeo da sa vlasti svrgne Baraka Obamu, predsednika SAD, da je na predsedničku i kongresnu kampanju republikanaca potrošio čak 150 miliona dolara. Šeldon Adelson po svaku cenu hteo da sruši Obamu

Američki mediji citiraju dvoje Šeldonovih bliskih saradnika koji tvrde da je milijarder prvo odvojio 100 miliona dolara za potrebe kampanje, a da je zatim sumu povećao na 150 miliona dolara. Adelson, žestoki kritičar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Obamine spoljne i unutrašnje politike, uložio je toliko jer je, prema navodima saradnika, verovao da bi Obamin drugi mandat doneo progon svih koji su bili protiv njega.

I zaista, kako Obamin drugi mandat u Beloj kući započinje, za Adelsonovu međunarodnu kazino imperiju nailaze teški dani, pošto su protiv nje federalne vlasti pokrenule dve krivične istrage.

Ove nedelje Adelson bi trebalo da poseti Vašington, a prema izvorima iz Republikanske partije, u susretu sa stranačkim zvaničnicima raspravljaće o mogućim promenama Ukaza o stranoj korupciji, zakonu koji je osnova jedne od federalnih istraga poslovanja Adelsona.

Tokom predizborne kampanje, Adelson je uglednom američkom analitičkom sajtu "Politiko" izjavio da je glavni razlog za njegovo ulaganje u fond republikanskog kandidata Mita Romnija bila istraga koju je povelo Ministarstvo pravde, kao i to što je osećao da se nalazio "pod pretnjom tužilaca".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

On je potrošio 150 miliona dolara da bi srušio Obamu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2012

Šeldon Adelson, američki magnat iz Las Vegasa, toliko je želeo da sa vlasti svrgne Baraka Obamu, predsednika SAD, da je na predsedničku i kongresnu kampanju republikanaca potrošio čak 150 miliona dolara...Američki mediji citiraju dvoje Šeldonovih bliskih saradnika koji tvrde da je milijarder...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.