Izvor: Blic, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovacije 'Greti' i 'Jazavcu'

Ovacije 'Greti' i 'Jazavcu'

VRANJE - Posle premijere nove postavke 'Koštane', u izvođenju Pozorišta 'Bora Stanković' iz Vranja, kojom su otvoreni ovogodišnji 'Borini pozorišni dani', publiku su oduševili ansambli novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i 'Zvezdara teatra' iz Beograda. Novosadski glumci Jasna Đuričić i Boris Isaković su oduševili publiku predstavom 'Greta str. 89', a Petar Kralj je briljirao u ulozi Davida u Kočićevom 'Jazavcu pred sudom'. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Do 31. oktobra na 'Borinim danima' biće izvedeno 14 predstava, koje će gledati više od 4.000 ljubitelja pozorišne umetnosti.

- Ovogodišnja manifestacija u znaku je 130 godina od rođenja Bore Stankovića i 200-godišnjice rođenja Jovana Sterije Popovića - kaže Radoslav Radivojević.

U 11 festivalskih dana zaljubljenici pozorišne umetnosti u Vranju videće tri predstave osmišljene po antologijskim Borinim delima. Osim 'Koštane', biće izvedeni komadi 'Jedan poremećen dan' u režiji Filipa Gajića i 'Gazda Mladen' koji je režirao Jug Radivojević. Sve tri predstave izvešće vranjski glumački ansambl.

Dela velikog Sterije na 'Borinim danima' izvešće Narodno pozorište iz Vršca i Narodno pozorište iz Beograda. Vršani će se predstaviti sa 'Rodoljupcima', a nacionalni teatar iz Beograda će izvesti 'Lažu i paralažu'.

Na ovoj pozorišnoj svetkovini u Vranju nisu zapostavljeni najmlađi. Na 'Borinim danima' će biti izvedene predstave 'Braća Grim i sedam patuljaka', 'Carev zatočenik' i 'Princ ide peške'. Posle svake predstave žiri će ocenjivati najbolji deo komada.

Na završnoj večeri publika i žiri će izabrati najbolje predstave.

Večeras je na repertoaru komad slovenačkog autora Matjaža Zupančiča 'Igra parova', koji je režirala Milica Kralj. Jedna od uloga poverena je Nedi Arnerić.

N. Anić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.