Ova žena treba da bude PRIMER SVIMA: Maja je rodila JEDANAESTORO DECE, zaposlena je i ima 37 godina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2018, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova žena treba da bude PRIMER SVIMA: Maja je rodila JEDANAESTORO DECE, zaposlena je i ima 37 godina!

Ne žali se, ne kuka, ne čeka pomoć od države

- Džabe nam sve crkve i škole ovoga sveta ako izumremo, ako nas kao naroda više ne bude, ako nemamo dece... Poslednji je trenutak bio da država stane u odbranu srpskog naroda i populacije i zato me je iskreno jako obradovao predlog predsednika Aleksandra Vučića da se značajno finansijski pomognu porodice sa više dece. Do sada su svi samo pred izbore o tome pričali, sada se nešto konkretno i radi! - Ovo poručuje Maja Kovačević >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (37) iz Kraljeva, majka jedanaestoro dece, koja zaslužuje da ponese epitet "srpska majka hrabrost".

Pročitajte i: 

Iako joj život nije bio nimalo lak, ova hrabra žena nikada nije tražila pomoć države. Ona se ne žali i ne kuka, a sa suprugom Rašom u privatnoj firmi naporno radi da bi njena deca imala sve što im treba. Kaže da je kao mala maštala da ima veliku porodicu.

- Dok su moje drugarice sanjale da budu princeze i vile, ja sam samo želela da budem majka 11 mališana. To je najveće blago, najveće bogatstvo koje čovek može da ima. Nije bilo lako prošli smo golgotu, borili se s oskudacijom i drugim stvarima, ali je želja za porodicom uvek bila iznad svega. Uz decu smo podizali i našu privatnu firmu i tako smo izdržavali decu, dovijali smo se. Klinci su nasleđivali stvari, donosili su nam prijatelji kad i koliko mogu i hvala Bogu živi smo, zdravi i srećni - kaže Maja.

Ona dodaje da novac jeste važan za podizanje porodice, ali ne i presudan, jer idealnih uslova nikada neće biti.

- U današnje vreme predrasude su jače od svega. Mislim da celo društvo, Vlada, ali i mediji treba da se uključe u rešavanje ovog problema. Deca i velike porodice bili su nekada simbol Srbije, sve domaćinske porodice u našoj zemlji imale su brojno potomstvo. To je bilo na ponos svima nama, a ni tada nismo imali mnogo para... Zato kažem da je novac bitan, ali ne presudan - ističe Maja.

Ova majka hrabrost kaže da je sa velikom radošću dočekala predlog predsednika Aleksandra Vučića o podsticajnim merama za rađanje jer nijedna vlast do sada nije želela da se bavi time.

- Mislim da je bio poslednji trenutak da država stane iza izdaje o podizanju nataliteta i predloži konkretne mere. Moram da pohvalim novčane i druge vrste pomoći koje je predsednik Vučić predstavio. Da smo ih mi imali dok smo pravili porodicu, život bi nam bio umnogome lakši - poručuje ova ponosna Kraljevčanka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.