Ova kuća nema prozore, vrata ni prilaze. Ono što je u njoj još je veće iznenađenje

Izvor: Blic, 18.Jan.2014, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova kuća nema prozore, vrata ni prilaze. Ono što je u njoj još je veće iznenađenje

U aveniji Vejd u Mestu Ralej u Severnoj Karolini postoji kuća koja nema prilazni put, ni za pešake ni za automobile, a svetla u njoj se nikada ne pale. Ako biste pokušali da uđete na glavni ulaz, iza vrata biste zatekli zid od cigala. O čemu se tu radi? Misteriozna kuća skriva tajnu u unutrašnjosti

Ova neobična kuća, čije su fotografije postavljene na WUNC i Redit, zapravo je samo fasada koja iza sebe skriva jednu od pumpnih stanica gradskog vodovoda mesta u kome se nalazi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Postavljene na strateškim lokacijama, ovakve pumpne stanice izvlače vodu zbrdo, kao bi se obezbedilo stalno i pouzdano snabdevanje vodom. Bez njih, voda u cevima gradskog vodovoda bi se slivala unazad.

U gradu Releju ima oko 20 različitih pumpnih stanica, ali ona u Aleji Vejd je jedina koja izgleda kao kuća.

Sagrađena je krajem 1970-ih, a neobičan oblik kuće stanica je dobila zbog obližnje crkve, koja nije želela da u njenoj blizini stoji industrijsko postrojenje, dok je gradu bila potrebna pumpna stanica baš na toj lokaciji.



Evo kako neobična kuća izgleda iznutra:

Pumpne stanice gradskog vodovoda prerušene u kuće u SAD, inače, ne predstavljaju nikakvu retkost. Najstarija od njih nalazi se u Luisvilu, savezna država Kentaki, i prerušena je u prilično pompeznu zgradu u stilu grčke arhitekture.

Ona u mestu Manistik u Saveznoj državi Misuri izgleda kao slatka bela kućica...

...a ona ne jezeru Gastoni u mestu Virdžinija Bič u saveznoj državi Virdžiniji nalik je na letnjikovac na obali.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ova kuća nema prozore, vrata ni prilaze. Ono što je u njoj još je veće iznenađenje

Izvor: Dzungla.org, 18.Jan.2014

U aveniji Vejd u Mestu Ralej u Severnoj Karolini postoji kuća koja nema prilazni put, ni za pešake ni za automobile, a svetla u njoj se nikada ne pale. Ako biste pokušali da uđete na glavni ulaz, iza vrata biste zatekli zid od cigala. O čemu se tu radi? . OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.