Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni parlament: Pavićević najaktivniji poslanik, 35 nije progovorilo ni reč

Poslanici Skupštine Srbije, tokom skupštinskog zasedanja u 2015. godini, obratili su se plenumu ukupno 8.060 puta, a najaktivniji među njima, sa skoro 700 obraćanja, bio je poslanik opozicione Nove stranke Vladimir Pavićević, saopštio je danas Otvoreni parlament.

"Polovinu, od ukupnog broja obraćanja, čine obraćanja 14 narodnih poslanika, dok se 35 poslanika nijednom nije javilo za reč", navodi se u saopštenju.

"Najaktivniji poslanik od aktuelnih 250, po ukupnom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << broju obraćanja bio je samostalni poslanik Vladimir Pavićević, koji se obratio 673 puta u plenumu. Zatim slede, poslanik Srpske napredne stranke Zoran Babić, koji se obratio 577 puta i samostalni poslanik Janko Veselinović sa 402 obraćanja", naveo je Otvoreni parlament.

U saopštenju se navodi da su se od poslanica u plenumu najčešće mogle čuti poslanice Demokratske stranke Gordana Čomić koja se obratila 354 puta i Aleksandra Jerkov 199 puta, kao i poslanica Socijaldemokratske stranke Branka Karavidić koja je govorila 50 puta manje od Jekov.

Otvoreni parlament dodao je da su poslanici tokom Desetog skupštinskog saziva, radili ukupno 114 dana u plenumu što je bio prosek i prethodnih godina.U tom periodu usvojeno je 196 zakona, a od toga 79 zakona doneto je po hitnom postupku.

Poslanici su podneli značajno više amandmana nego prethodnih godina - ukupno 4.895 amandmana, a usvojen je svaki sedmi, pokazala je godišnja analiza aktivnosti narodnih poslanika koju je uradilo Otvoreni parlament.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U skupštini prošle godine nije progovorilo 35 poslanika

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2016

Poslanici Skupštine Srbije, tokom skupštinskog zasedanja u 2015. godini, obratili su se plenumu ukupno 8.060 puta, a najaktivniji među njima, sa skoro 700 obraćanja, bio je poslanik opozicione Nove stranke Vladimir Pavićević, saopštio je Otvoreni parlament..."Polovinu, od ukupnog broja obraćanja,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.