Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2017, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni dan Rečne flotile u Novom Bečeju

Rečna flotila organizovala je danas Otvoreni dan u Novom Bečeju povodom manifestacije "Velikogospojinski dani" koja se priređuje povodom Velike Gospojine a koja je ujedno i gradska slava, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici Rečne flotile pružili su građanima Novog Bečeja i desetinama hiljada posetilaca te manifestacije priliku da, po prvi put, razgledaju brod posebne namene "Kozara", rečni višenamenski, patrolni i desantni brod i upoznaju život mornara kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razgovor i druženje sa članovima posada.

Najznatiželjniji su bili najmlađi posetioci koji su se, uz pomoć mornara, brzo snašli i za kormilom, topovima, nišanskim spravama, a brojni su bili i građani svih uzrasta koji su odreda, prilikom stupanja na brodove, poželeli srdačnu dobrodošlicu panonskim mornarima.

"Za sve građane opštine Novi Bečej ovo je divan događaj, da učestvuju u Otvorenom danu i druže se sa mornarima. To približavanje vojske građanstvu je izuzetno dobro, posebno u ovakvim sredinama u kojima nema kasarni, ni vojnika. Pripadnici Rečne flotile, kao i pripadnici svih drugih rodova naše vojske uvek su i rado viđeni i dobrodošli", rekao je predsednik novobečejske opštine Saša Maksimović.

Na štandu Medija centra "Odbrana" Novobečejci su mogli da se upoznaju i sa delom izdavačke delatnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a brodove Rečne flotile usidrene na Tiskom keju moćiće da posete i sutra.

Rečna flotila jedinstvena je po tome što je višegodišnju akciju Otvoreni dan, približila žiteljima više priobalnih mesta, pa su tako, osim u Novom Sadu, mornari prethodno gostovali i u Šapcu, Zrenjaninu i Čereviću.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.