Izvor: Blic, 22.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni bazeni

Otvoreni bazeni

KRAGUJEVAC, VALJEVO, ČAČAK, BOR - Kupališna sezona na gradskim bazenima i Šumaričkom jezeru u Kragujevcu počela je juče u Valjevu je otvorena 11. juna, u čačku se otvara se iduće nedelje, dok je bazen u Boru još zatvoren, jer čelnici opštine i Sportsko-poslovnog centra 'Mladost' ne mogu da se dogovore o ceni ulaznice.

Pojedinačna karta za kragujevačke bazene je 100 dinara. U naredna tri meseca kapije će se otvarati u 10, a zatvarati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u 19.30 sati. Noćno kupanje počinje u 18, a završava se u 22 sata, i karta je takođe 100 dinara.

Đorđe Kosanić, pomoćnik direktora SC 'Mladost' u Kragujevcu, ističe da su sređeni svi prateći objekti, sanirana filterska postrojenja, popravlja se osvetljenje, što će omogućiti bezbedno noćno kupanje. Peskom su posute plaže i tereni za male sportove, a u planu je košenje trave na jezeru u Šumaricama.

- Posle 10 godina proradila je skakaonica na jezeru, obeležena je dečja plaža i površine na kojima je dozvoljeno kupanje. Spasilačka služba dežuraće neprekidno, a ove godine angažovano je 20 spasilaca - kaže Kosanić i dodaje da SC 'Mladost' organizuje i školu plivanja.

Na bazenima SRC 'Petnica' kod Valjeva u ponedeljak veče je otvorena sezona noćnog kupanja, gde se okupilo oko 500 Valjevaca. Više od polovine bile su dame za koje je ulaz bio besplatan, dok je uprava Ustanove za fizičku kulturu 'Valis', koja gazduje petničkim bazenima, prodala 230 karata po ceni od 100 dinara za muški deo populacije. U SRC 'Petnica' najavljuju da će noćno kupanje po ceni od 100 dinara, od 21 sat do jedan čas iza ponoći, biti organizovano svako veče kada to dozvole vremenski uslovi.

Cene karata su ostale na prošlogodišnjem nivou. Celodnevni boravak u SRC 'Petnica' je 80 dinara, poslepodnovna karta je 60, a ulaznica za decu do sedam godina 40 dinara. Mesečna karta je 900 dinara, a za sezonu od tri i po meseca kupanja 2.000 dinara, što je, kako kažu u 'Valisu', najjeftinije u Srbiji. U Petnici je startovala i besplatna obuka dece neplivača, koja u prvom krugu obuhvata 70 valjevskih osnovaca.

Kupališna sezona na gradskim bazenima u Čačku otvara se početkom sledeće nedelje. U toku je njihovo čišćenje i postavljanje novih tendi. Napravljeno je igralište za rukomet i fudbal na pesku. Ako budu visoke temperature, predviđeno je i noćno kupanje - kaže Dragan Savković, direktor Sportskog centra 'Mladost'.

Po njegovim rečima, na vreme je obezbeđena dovoljna količina hlora, a urađena je i rekonstrukcija filterskih postrojenja. Cena dnevne karte za bazene ove godine je 100 dinara, mesečna karta je 1.500, a godišnja 2.000 dinara.

Otvoreni bazeni Sportsko-poslovnog centra 'Mladost' u Boru još su zatvoreni, jer čelnici opštine i ove firme ne mogu da se dogovore o novoj ceni ulaznice, jer sa prošlogodišnjom od 50 dinara ne može da se pokrije tekuće održavanje.

Gradski bazen u Negotinu danas otvara svoje kapije. Cena dnevne ulaznice je 70 dinara, dok mesečna karta košta 1.500 dinara.

Dopisnici 'Blica'

Nevolje žitelja Delijskog visa Strahuju od suvih slavina

Oko 300 žitelja u 70 domaćinstava niškog Delijskog visa, koji žive na pet-šest kilometara od centra grada, ovih vrelih dana najviše se pribojava da im JKP 'Naisus' opet ne zavrne slavine zbog zajedničkog duga od 140.000 dinara, kao što je to bilo nedavno kada su nekoliko dana bili bez vode. Muče ih i infrastrukturni problemi, jer u usku neasfaltiranu ulici, u kojoj ne mogu da se mimoiđu ni dva automobila, kamion đubretar, vele, i ne ulazi.

- Curi nam voda na zastareloj vodovodnoj mreži, zbog čega nam stižu uvećani računi, pa ogorčeni građani neće da plaćaju ono što nisu potrošili. Ti isti građani sami su finansirali izgradnju vodovodne mreže pre više od 20 godina, a sada apelujemo na 'Naisus' da što pre obavi rekonstrukciju da nas opet ne bi ostavio bez vode nekoliko dana, zbog zajedničkog duga od 140.000 dinara - ističe Zoran Miljković iz ove ulice.

Domaćinstva su prepolovila dug, voda je uključena, ali i dalje se nikako ne poklapa zbir utrošenih kubika vode sa kućnih vodomera i onog glavnog vodomera za celu ulicu. Ovde ni inkasant 'Naisusa' ne zalazi, već Miljković sakuplja novac za račune od građana.

Velizar Marković, Miljkovićev komšija, kaže da je ovo radnički kraj, od gradskih otaca zaboravljen, u kome većina teško živi.

- Obećao je Smiljko Kostić da će nas posetiti i nije došao, obećao je Branislav Jovanović, direktor Direkcije za izgradnju grada, da će nam asfaltirati ulicu... Ni poštaru se ne gazi blato, već zastane ispred jedinog dragstora na početku ulice, što je 700-800 metara od zadnjih kuća, pa ko ga vidi - dobije poštu. Neophodno nam je obdanište. Do prve Osnovne škole 'Branko Miljković' ima dva-tri kilometra - dodaje Marković.

Ljubomir Đurović, rukovodilac sektora izgradnje 'Naisusa', kaže da ovo preduzeće obavlja radove na vodovodu po nalogu Direkcije za izgradnju grada, te nije mogao da precizira kada će biti rekonstruisana vodovodna mreža u Čemerničkoj ulici.

Oliver Milijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.