Otvoreni Dani Skandinavije u Beogradu

Izvor: Blic, 02.Dec.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni Dani Skandinavije u Beogradu

BEOGRAD - Manifestacija Dani Skandinavije, koja će okupiti dinamične skandinavske kompanije, kao i kompanije iz Srbije zainteresovane za saradnju sa skandinavskom poslovnom zajednicom, svečano je otvorena u Beogradu i trajaće do 4. decembra.

Manifestaciju koja se održava u beogradskom hotelu Zira i po prvi put u Srbiji, organizuje Nordijska poslovna alijansa, a otvaranju manifestacije, prisustvovao je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i ambasadori nordijskih zemalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Teme će biti inovacije i dizajn, po kojima su skandinavske zemlje poznate, a neki od izlagača na ovogodišnjem sajmu su kompanije Ikea, Karlsberg Srbija, Telenor, Nokia Simens Netvorks, Tetra Pak, Volvo Kars, Sekjuritas, Eurolift, Back i Komtrejd.

Ulaz je slobodan, a posetioci će moći da se upoznaju sa proizvodima kompanija učesnica, da prisustvuju prezentacijama nordijskih izlagača i da uživaju u modnoj reviji, koja je planirana za 3. decembar.

Premijer Cvetković je izjavio da su skandinavske kompanije koje posluju u Srbiji među najvećim su investitorima u Srbiji.

"Pored visine investicija, veliki značaj imaju nov način poslovanja, inovacije i znanje i iskustvo koje su invstitori preneli na naš prostor. I pored pozitivnih trendova u saradnji između domaćih i skandinavskih kompanija, postoji potreba i potencijal za unapređenje poslovnih odnosa", rekao je Cvetković.

Izvršna direktora Nordijske poslovne alijanse Slađana Božović rekla je da je skup organizovan sa idejom da se predstavi nordijsko i regionalno poslovanje, osnaže ekonomske veze i razmene poslovna iskustva.

"Danska, Norveška, Island, Finska i Švedska, su odgajile veliki broj svetski poznatih inovatora i dizajnera na poljima arhitekture, dizajna nameštaja i novih tehnologija, i nadamo se da će, kao takve, postati nova inspiracija za srpske umetnike i stvaraoce", izjavila je ona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.