Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorene rekonstruisane ulice, ostaju problemi za pešake

Kružni tok na Slaviji ponovo radi. Posle četiri meseca velikih radova, vraćene su linije gradskog saobraćajnog preduzeća, a u rad su puštene i Ruzveltova i Bulevar oslobođenja. Ipak, to ne znači da su za pešake završeni dani zaobilaženja prepreka - trotoari još nisu završeni.

Izvor: N1

Linije gradskog prevoza i sav ostali saobraćaj, ponovo prolaze preko Slavije, Ruzveltovom i Bulevarom Oslobođenja. Beograđani koji su želeli da podele svoje utiske, uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su zadovoljni.

"Dobro je super", "Bolje, mnogo bolje", "Ovo je šminka jedna, i ništa drugo", "Ovo je divota ovako da šetaš, a ne da voziš auto, svaka im čast", "Bolje je, ali ova 4 meseca je trebalo izdržati", neki su od komentara građana.

Tačnije 6 meseci, jer radovi u Ruzveltovoj ulici su počeli još u maju. U Bulevaru oslobođenja trajali su od juna, na Slaviji od avgusta. Radnici su menjali kolovoze, tramvajske šine, kontaktne mreže za tramvaje i trolejbuse, saobraćajnu signalizaciju. Ali da li su radovi baš sasvim gotovi?

Pešaci će morati da budu još neko vreme i strpljivi i pažljivi, s obzirom da trotoari nisu još uvek potpuno završeni.

Sugrađanima je zahvalan na strpljenu, a kraj svih radova obećava za desetak dana gradonačelnik Siniša Mali, koji se sa saradnicima iz Skupštine grada, niz Ruzveltovu, oko Slavije, i uz Bulevar oslobođenja, provozao tramvajem.

"Dakle, očekujemo završetak popločavanja prevashodno trotoara što je Grad Beograd tražio. Dakle, nismo želeli da to bude onako sivo-crno, nego da budu ploče kao i u drugim metropolama. To su naknadni radovi, dodatni, koji će biti gotovi u narednih nekoliko dana, i onda ćemo potpuno da završimo rekonstrukciju", rekao je gradonačelnik Mali.

 Ali tu nije kraj rekonstrukciji. Iako je na novim semaforima simbol bicikla, biciklistističkih staza još nema duž svih obnovljenih trotoara.

"Znači, kad završimo ove trotoare, obeležiće se i biciklističke staze", dodaje Mali.

Ni to nije sve. Da bi pešaci bezbedno prelazili preko Slavije, gde su pešački prelazi pomereni dalje od kružnog toka, biće ugrađena dodatna oprema, kaže gradski sekretar za saobraćaj.

"A to su između ostalog i ograde, koje treba da budu postavljene, i na taj način onemoguće pešake da na mestima na kojima to nije predviđeno prelaze ulicu", rekao je Dušan Rafailović.

Ograde još uvek stoje i oko budućeg parka između Slavije i Narodne banke, na kome se i dalje radi, a i oko fontane, koja je ponovo uključena, a radiće tokom cele zime. Nešto pre trotoara, tačnije ovog vikenda, ovaj deo grada ulepšaće, prema najavi gradonačelnika novogodišnja rasveta.

"Beograd će završetkom ovih radova, kroz rasvetu, zasijati punim sjajem i na pravi način ulazimo u ng praznike", kaže gradonačelnik.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Beograđanima lakše - prohodni Slavija, Ruzveltova i Bulevar oslobođenja

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2017

Kružni tok na Slaviji ponovo radi. Posle četiri meseca velikih radova, vraćene su linije gradskog saobraćajnog preduzeća, a u rad su puštene i Ruzveltova i Bulevar oslobođenja. Ipak, to ne znači da su za pešake završeni dani zaobilaženja prepreka - trotoari još nisu završeni...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.