Otvorena izložba Zavičaj na Dunavu - suživot Nemaca i Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2010, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba "Zavičaj na Dunavu - suživot Nemaca i Srba"

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i ministar unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Baden-Virtenberg Heribert Reh otvorili su danas u Briselu izložbu "Zavičaj na Dunavu - suživot Nemaca i Srba u Vojvodini".

Izložba je otvorena u predstavništvu te nemačke pokrajine u Briselu, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

Istakavši da izložba doprinosi istraživanju evropske istorije, Egereši je odao priznanje njenim autorima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stručnjacima Centralnog muzeja podunavskih Švaba iz Ulma i Muzeja Vojvodine u Novom Sadu koji su "odgovorno i kritički oživeli deo naše zajedničke prošlosti".

Govoreći o značaju osnivanja Dunavske regije, Egereši je ocenio da svojim aktivnim učešćem u tom procesu Republika Srbija i pokrajina Vojvodina u njoj pokazuju da su okrenute evropskoj ideji, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.