Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba Grejsona Perija

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci večeras je otvorena izložba "Taština malih razlika" autora Grejsona Perija, jednog od najpoznatijih britanskih savremenih umjetnika.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da je Banjaluka večeras domaćin velikog kulturnog događaja.

"Veoma sam srećan što večeras u našem gradu imamo umjetničku poslasticu. Banjaluka je domaćin jednog velikog kulturnog događaja i vjerujem da će ovu izložbu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << posjetiti, ne samo domaća publika, nego i gosti", rekao je Radojičić na otvaranju izložbe.

On je podsjetio da Banjaluka želi 2024. godine da bude evropska prijestonica kulture.

Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson naglasio je da je Peri jedan od najtalentovanijih britanskih umjetnika.

"Veoma mi je drago što je Peri ovdje sa nama. On je ranije izlagao u Sarajevu, izložbu je posjetio veliki broj građana i očekujem da će tako biti i ovdje", rekao je Ferguson.

Peri je izrazio zadovoljstvo prijemom u Banjaluci i naveo da nije teško razumjeti poruku njegovih umjetničkih djela.

"LJudska bića najviše preziru one koji se najmanje razlikuju od nih. Takvo ponašanje jeste u fokusu ove moje izložbe", kaže Peri.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković rekla je da je ova izložba dugo planirana.

"Imamo čast da ovakav umjetnik gostuje u Banjaluci i našem muzeju i da razgovara sa građanima. Ovo je poseban događaj koji jača naše kapacitete i otvara nove mogućnosti saradnje", kaže Vujkovićeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

U Banjaluci otvorena izložba "Taština malih razlika" britanskog umetnika Grejsona Perija

Izvor: Blic, 07.Sep.2017

U Muzeju savremene umetnosti RS u Banjaluci večeras je otvorena izložba slika "Taština malih razlika" autora Grejsona Perija, jednog od najpoznatijih britanskih savremenih umetnika...Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da je Banjaluka večeras domaćin velikog kulturnog događaja...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.