Otvorena istraga protiv TROVAČA životne okoline: Svi će biti sankcionisani, jer je ZDRAVLJE najvažnije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena istraga protiv TROVAČA životne okoline: Svi će biti sankcionisani, jer je ZDRAVLJE najvažnije!

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o rezultatima analiza

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obišao je sa saradnicima Regionalni centar za upravljanje otpadom na teritoriji Kikinde.

Pročitajte i:

- Nadležni organi sumnjaju da se na toj lokaciji, na deponiji i u njenoj okolini nalazi nezakonito odložen opasni otpad,  zbog čega su otvorili istragu. U okviru istrage biće utvrđeno da li je došlo do propusta i eventualne kontaminacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što će pokazati uzorci nakon  detaljnih analiza, od strane  stručnih  institucija - objasnio je ministar Trivan.

- Da li postoji osnovanost sumnji, pokazaće istraga, a javnost će biti blagovremeno obaveštena o rezultatima analiza uzorkovanih materija iz otpada i zemljišta - rekao je resorni ministar.

- Svaki deo Srbije mora biti proveren. Bavićemo se svim preduzećima koja se bave tretmanom opasnog otpada, kao što ćemo se baviti  svim deponijama gde se odlaže otpad, kako bi znali šta se na njima dešava, kako se njima upravlja, a da bi sprečili eventualna zagađenja, i u tome neće biti izuzetaka - istakao je Trivan i dodao da je veoma važno da preduzeća koja posluju sa opasnim otpadom, rade to na zakonit način.

- Striktno ćemo poštovati zakon, bez obzira o kome se radi, velikoj ili maloj firmi, kako bi zaštitili zdravlje i bezbednost naših građana. Zdravlje nacije neposredno zavisi od stanja životne sredine, i zato je nedopustivo zagađivanje zemljišta, deponija, zagađivanje vode i bilo kakva degradacija životne sredine. Profit ni u kom slučaju ne može biti, i nije važniji od našeg zdravlja - naglasio je ministar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.