Otvorena ambasada CG u Rumuniji

Izvor: B92, 18.Feb.2014, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena ambasada CG u Rumuniji

Bukurešt -- U Bukureštu je danas otvorena ambasada Crne Gore u Rumuniji, prva u istoriji diplomatskih odnosa te dve zemlje.

Diplomatsko predstavništvo Crne Gore otvorili su šefovi diplomatija dveju zemalja Igor Lukšić i Titus Korlacean, koji su izrazili zadovoljstvo zbog sve boljih odnosa Crne Gore i Rumunije, kao i rumunske podrške na evropskom i evroatlantskom putu Podgorice.

Domaćin ceremonije bio je ambasador Crne Gore Milan Begović.

Naglasivši da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rumunija i dalje čvrsto podržavati "crnogorske prijatelje", Korlacean je govorio o velikim izgledima Crne Gore da postane članica NATO, kao i o njenom uspehu na evropskom putu.

On je rekao i da će Rumunija pružiti Crnoj Gori, na osnovu svog iskustva, i tehničku pomoć na putu evropskih i evroatlantskih integracija.

Lukšić je za agenciju Beta rekao da je za Crnu Goru od velikog značaja i stalna podrška Rumunije u okviru EU i NATO, kao i pomoć oko tehničkih pitanja na putu učlanjenja.

Crnogorski ministar je naveo da su odnosi sa Rumunijom prijateljski u korist obe zemlje i da su postoje mogućnosti jačanja bilateralne saradnje na ekonomskom i kulturnom planu.

Otvaranju ambasade Crne Gore u Bukureštu prisustvovali su predstavnici ambasada iz regiona, rumunski zvaničnici, univerzitetske ličnosti, privrednici, kao i Crnogorci i Srbi koji rade i žive u Rumuniji.

Ovo je prva ambasada Crne Gore koja se otvara u Rumuniji u dugoj istoriji dve zemlje. Ambasada Crne Gore u Rumuniji pokriva i diplomatske veze sa Moldavijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otvorena ambasada Crne Gore u Rumuniji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2014

U Bukureštu je danas otvorena ambasada Crne Gore u Rumuniji, prva u istoriji diplomatskih odnosa te dve zemlje. Diplomatsko predstavništvo Crne Gore otvorili su šefovi diplomatija dveju zemalja Igor Lukšić i Titus Korlacean, koji su izrazili zadovoljstvo zbog sve boljih odnosa Crne Gore i Rumunije,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.