Otvoren spektakularni karneval u Riju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2009, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren spektakularni karneval u Riju

RIO DE ŽANEIRO - Karneval u Riju i ove godine će biti neviđena smotra dugonogih lepotica, defile različitih škola sambe, 400 karnevalskih zabava, sve to naravno, začinjeno pićem . Sve je to moglo da se vidi već sinoć, odmah posle zvaničnog otvaranja karnevala koji je počeo uručivanjem ključeva grada "kralju Momi", simbolu svih neumerenosti karnevala u Riju.

Gradonačelnik Rija Eduard Paes, koji je Momi uručio srebrne ključeve grada na ceremoniji održanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na vojnoj tvrđavi na plaži Kopakabana, poručio je ljudima da su bezbedni jer je to najbolji grad na svetu za zabavu tokom karnevala, prenele su agencije.

Gradonačelnik je, šaleći se rekao da je "od sada kralj Momo odgovoran za sve probleme u gradu, a da će se on prepustiti čarima pića".

Debelog kralja, koji je poželeo posetiocima da se dobro zabave, po tradiciji su pratile tri lepotice - kraljica i dve princeze karnevala.

Vrhunac karnevala je u nedelju i ponedeljak uveče kada će biti održan defile različitih škola sambe.

Vlasti očekuju više od 700.000 turista tokom karnevala, na kome će biti održano više od 400 karenvalskih zabava, a za njihovu bezbednost će se brinuti oko 10.000 policajaca.

Tamna strana festivala već je uzela svoj danak jer je oko 50 turista opljačkano tokom prethodnih par dana.

Juče ujutru jedna Australijanka je ostala bez novca i pasoša, a u četvrtak je opljačkano više od 40 turista iz Birtanije, Argentine, Nemačke i SAD.

Ono što predstavlja novost na ovogodišnjoj paradi je učešće grupe od 32 plesača iz čuvenog pariskog Mulen Ruža, koji će pokušati da odigraju sambu uspesno kao što izvode kan-kan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.