Otvoren poštanski centar u Novom Sadu

Izvor: RTS, 06.Sep.2013, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren poštanski centar u Novom Sadu

Novi Regionalni poštansko-logistički centar otvoren je u Novom Sadu. "Pošta Srbije" investirala u taj objekat 400 miliona dinara kako bi osavremenila usluge i poboljšala uslove rada zaposlenih.

U Novom Sadu otvoren novi regionalni poštansko-logistički centar u kojem bi trebalo da se sa ručnog sortiranje pošiljaka pređe na automatizovano. "Pošta Srbije" investirala je u taj objekat 400 miliona dinara kako bi osavremenila usluge i poboljšala uslove rada zaposlenih. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Reč je o objektu površine 4.500 kvadratnih metara, a sa starog ručnog prelazi se na automatizovano sortiranje pošiljaka, uz pomoć "tošiba" opreme koja će u centru biti instalirana do kraja godine.

Direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić rekao je na otvaranju centra da je novi objekat jedan od najsavremenijih u ovom delu Evrope, te da će on značiti kvalitetniji, brži i sigurniji prenos pošiljki.

"Ovo je jedan od najmodernijih objekata i nešto što u ovom delu Evrope još ne postoji. Uslovi rada će biti izvanredni, a niko od zaposlenih iz starog poštanskog centra neće ostati bez posla. Svi će naći svoje mesto", istakao je Krkobabić.

Kako je naveo, otvaranje takvih centara očekuje se i u Beogradu i Nišu, čime će biti stvorena infrastruktura za savremeni poštanski sistem Srbije.

Krkobabić: Dobit Pošte biće 30 miliona evra

Krkobabić je dodao da pošta posluje veoma dobro u tekućoj godini, što je, prema njegovim rečima, pokazatelj da javni sistemi i daljemogu da budu konkurentni.

"Dobit PTT sistema, odnosno Pošte Srbije, biće ove godine oko 30 miliona evra i time pokazujemo da su neopravdane priče da javni sistemi ne mogu da funkcionišu, a posebno ako su zaposleni u dobroj poziciji", poručio je Krkobabić.

Direktor radne jedinice Novi Sad Milan Ogar rekao je da će centar značiti mnogo za privredu Novog Sada i Vojvodine, a prvi efekat će osetiti građani, jer kamioni više neće ulaziti u gradsko jezgro zbog pozicije na kojoj je centar smešten.

Prema njegovim rečima, ka tom regionalnom centru gravitiraće poslovne jedinice sa teritorije Vojvodne i to Sombor, Subotica, Zrenjanin, Kikinda i Sremska Mitorivca, a u njemu će pored poštanskog servisa, raditi i Post ekspres servis i depo poštanskih vrednosnica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.