Otvoren novi most u Banjaluci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2019, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi most u Banjaluci

U prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Banjaluke u tom gradu je, uz vatromet i slavlje, večeras svečano otvoren novi most na mestu nekadašnjeg Zelenog mosta, koji će znatno rasteretiti saobraćaj u tom delu grada.

Most je dug 80, a širok 14 metara i povezuje istočni i zapadni tranzit.

Novi most je nedavno uspešno prošao test opterećenja. Tokom testa, na mostu su se u isto vreme na takozvanim najkritičnijim tačkama našla četiri kamiona sa ukupnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teretom od 120 tona.

"Zajedno smo radili svih ovih godina da Banjaluka izgleda na ponos svih nas. Pravimo lep grad po meri našeg naroda i naše kulture i za sve ljude koji žive u ovom gradu", rekao je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik obraćajući se prisutnim građanima.

Dodik je rekao da j radeći u politici naučio da vredi samo ono što, kako je rekao, ostavite iza sebe, a ovaj most je nešto što će ostati Banjalučanima.

Istakao je da je dogovorio sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem da se ovaj most zove "Banjaluka most".

"Nadam se da će to tako i biti. Zahvaljujem upravi Grada i svim ljudima koji su omogućili da ovaj most bude napravljen na zadovoljstvo svih nas", poručio je Dodik.

Radojčić je rekao da se Banjaluka gradi s ponosom, uz napomenu da je simbolika u današnjem datumu - 14. juna je prvi put pre 62 godine izdata prva građevinska dozvola.

Banjaluka, istakao je, ovom mostom dobija pravu poveznicu istočnog i zapadnog tranzita.

"U naredne tri godine završavamo ove projekte i ulazimo u nove radove i gradimo nove mostove, među kojima je i novi Gradski most za koji se nadam da ćemo početi da ga gradimo naredne godine. Čitav naš život je hvatanje druge obale", poručio je gradonačelnik citirajući nobelovca Andrića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RAZOČARANI GRAĐANI Pored grandioznog mosta u Banjaluci nezavršeni trotoari i posečeni semafori (FOTO)

Izvor: Blic, 15.Jun.2019, 16:49

Novi most na mestu nekadašnjeg zelenog otvoren je sinoć uz muziku i prisustvo velikog broja zvaničnika, a na samo stotinu metara od cele pompe, stanovnici preskaču preko razbacanog građevinskog materijala.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.