Otvoren most na Toplici

Izvor: RTS, 06.Jul.2011, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren most na Toplici

Popravkom mosta na Toplici kod Kuršumlije privremeno je dozvoljen saobraćaj u oba smera na magistralnom putu Niš-Priština. Zbog rizika, brzina je ograničena, a kompletna rekonstrukcija započeće narednog meseca.

Privremena popravka mosta na reci Toplici kod Kuršumlije omogućiće nesmetan saobraćaj u najfrekventnijem periodu godine na magistralnom putu Niš-Priština.

Saobraćaj u oba smera preko mosta ponovo je pušten, a kompletna rekonstrukcija počeće narednog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meseca.

Ugradnjom čelične ploče, veličine četiri puta dva metra, sanirana je rupa na najvećem mostu na Toplici koja je nastala pre mesec dana zbog pucanja betonske grede.

U Institutu za puteve Srbije ističu da je ovo privremeno rešenje, koje će omogućiti vozačima bezbedan prolaz do popravke konstrukcije mosta, na kome su  vidljiva još mnogobrojna oštećenja.

Vladan Anđelković iz Kuršumlije kaže da je ploča skoro stavljena i da ne zna koliko će ona potrajati.

"Nije samo zakrpljena rupa problem, ima baš dosta oštećenja", kaže Vlada Dinić iz Kuršumlije.

Nebojša Đokić iz Prištine kaže da je primetio znak ograničenja kao i da je put oštećen i nepogodan za vožnju.

Za održavanje ove putne deonice nadležno je Preduzeće za puteve u Kuršumliji koje će, u koordinaciji sa Republičkim institutom za puteve, od naredne nedelje ispitivati izdržljivost mosta.

Iz Instituta poručuju da, bez obzira na nastala oštećenja i radove, bezbednost saobraćaja neće biti ugrožena.

Preko mosta dnevno prođe više hiljada automobila i nekoliko stotina teških vozila, ali malo ko od vozača poštuje saobraćajni znak.

Bez obzira na veliku frekfentnost saobraćaja očekuje se  da će etapni radovi na popravci mosta i magistralnog puta M-25 otpočeti narednog meseca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.