Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren mini zoološki vrt

PRIJEDOR - Mini zoološki vrt otvoren je danas u Javnoj ustanovi "Centar Sunce" u Prijedoru, koju pohađa više od stotinu djece i mladih sa smetnjama u razvoju iz prijedorske regije.

Direktor "Centra Sunce" Slađana Radaković rekla je da je ovo rezultat saradnje škole sa gradom Prijedorom, Sportskim društvom za uzgoj i zaštitu sitnih životinja "Golub", rasadnikom ukrasnog drveća "Crna Dolina" i Poljoprivrednom apotekom "Poljo-net".

"Ovo je primjer dobre prakse, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << jer svaka saradnja može da ima neki vid doprinosa lokalnoj zajednici. Ono što našim učenicima godi jeste što će mini zoo vrt za njih predstavljati jedan vid rehabilitacije i opuštanja", rekla je Radakovićeva novinarima u Prijedoru.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković rekao je da grad Prijedor podržava ideje koje su na dobrobit svih građana.

"Ovo će posebno biti interesantno djeci sa posebnim potrebama, jer oni rijetko imaju priliku da vide sitne životinje. Sada će se o njima brinuti, a možda se neka od odluče i ih sama uzgajaju", rekao je Đaković.

U mini zoološkom vrtu nalazi se više vrsta peradi, a za proljeće je najavljeno da će vrt dobiti i još neke vrste životinja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.