Izvor: Kurir, 19.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren ključni granični prelaz u Gazu

TEL AVIV, 19. avgusta (Tanjug) - Izrael je danas dozvolio da vozila sa hranom i drugim potrepštinama uđu u pojas Gaze, koji kontroliše islamistički Hamas, preko ključnog graničnog prelaza za promet robe, zatvoren od aprila, rekli su danas izraelski i palestinski zvaničnici. Predstavnik ministarstva odbrane Peter Lerner je rekao da će u pojas Gaze ući oko 80 kamiona, u okviru probe pred zvanično otvaranje prelaza Kerem Šalom, u sklopu dogovora o prekidu vatre između Izraela i Hamasa, kome je posredovao Egipat.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael zatvorio granične prelaze ka Gazi

Izvor: Blic, 20.Avg.2008, 12:37

Ministar odbrane Izraela Ehud Barak naredio je danas da se zatvore svi granični prelazi ka pojasu Gaze. Ova naredba usledila je samo dan nakon što je jedna raketa ispaljena na jug Izraela iz pojasa Gaze, koji kontroliše radikalni islamistički Hamas.....Hrana i roba se neće transportovati u Gazu...

Nastavak na Blic...

Zatvorena granica izmedju Izraela i Gaze

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Avg.2008

 Izraelski ministar odbrane Ehud Barak naredio je da se zatvore granični prelazi izmedju Izraela i pojasa Gaze. Naredba je uslijedila nakon što je jedna raketa ispaljena na jug Izraela iz pojasa Gaze, koji kontroliše radikalni isla ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.