Izvor: Danas, 25.Sep.2014, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren forum „Dunav - reka saradnje“

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i bivši viceguverner Austrije i predsednik Austrijskog ekonomskog saveta Erhard Busek svečano su otvorili međunarodni poslovni forum „Dunav - reka saradnje“ u Bačkoj Palanci, na kome su promovisani uspešni projekti u okviru Dunavske strategije u Srbiji.

Bugarski je ovom prilikom istakao da Pokrajinska vlada daje snažnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << podršku Dunavskoj strategiji kroz podršku jačanju kapaciteta kadrova u lokalnim administracijama, u tehničkim kapacitetima na regionalnom i lokalnom nivou, ali i kroz finansijsku podršku za sufinansiranje i pretfinansiranje projekata.

- Pitanje razvoja Dunavske strategije i Dunavske inicijative i razvoja kapaciteta za njihovo sprovođenje najviše je na regionalnom i lokalnom nivou. Naše nije da se bavimo globalnom slikom, već da operativno ovu inicijativu sprovedemo u život. Zbog toga je za Pokrajinsku vladu ključno da radi na izgradnji kapaciteta, posebno ljudskih kapaciteta u državnim administracijama. Osnove su postavljene u gotovo svim lokalnim samoupravama, a naš sledeći cilj je da gradimo ljudske resurse - rekao je Bugarski na otvaranju poslovnog foruma u Bačkoj Palanci.

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković najavila je da će parlament Srbije uskoro učestvovati na konferenciji „Dunavski parlamenti“ u Budimpešti i da je osnovna uloga parlamenta da obezbedi političku stabilnost, ali i povezivanje na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i nadnacionalnom nivou.

Predsednik Austrijskog ekonomskog saveta Erhard Busek poručio je da Dunavska inicijativa predstavlja važan korak za ukupne evropske integracije i da je to instrument za dublju saradnju zemalja i ljudi koji žive duž Dunava.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.