Otvoren dom za učenike u Valjevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren dom za učenike u Valjevu

VALJEVO - U Valjevu je danas, posle pet godina izgradnje, otvoren savremeni dom Poljoprivredne škole u kome je smeštaj dobilo 104 učenika.

Za izgradnju doma, koji je otvorio pomoćnik ministra prosvete Zoran Trninić, utrošeno je 70 miliona dinara koje su obezbedili Ministarstvo prosvete Srbije, opština Valjevo i škola novcem zarađenim na školskoj ekonomiji.

Pod krovom doma, površine 1.500 kvadratnih metara, nalazi se savremena kuhinja, učionice, prostorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za odmor i zabavu, komforne sobe i drugo.

Svečanom otvaranju doma, koji je osveštao episkom valjevski Milutin, prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete Srbije, Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Srbije, predstavnici Kolubarskog okruga, opštine Valjevo, đački roditelji i učenici škole.

Srednja poljoprivredna škola u Valjevu po obrazovanju i vaspitanju mladih za rad u poljoprivredi i na svojim gazdinstvima ima iza sebe dugu tradiciju punih 86 godina.

Pri školi je još 1927. godine postojao učenički dom koji je radio do 1974. godine, kada je prestao sa radom zbog toga što nije ispunjavao uslove.

Za boravak u domu đaci će mesečno plaćati 3.900 dinara, a ostalo do punog iznosa Ministarstvo prosvete Srbije.

Otvarajući ovaj savremeni dom, pomoćnik ministra prosvete Srbije Zoran Trninić rekao je da otvaranje ovog doma ima veliki značaj ne samo za obrazovanje, već i za socijalnu zaštitu.

Ministarstvo je, uprkos svim teškoćama, opredeljujući se za prioritete i racionalni utrošak sredstava, završilo ove godine izgradnju devet novih školskih zgrada na teritoriji Srbije, četiri nova doma i tako omogućilo, uz bezbedan smeštaj, jednake uslove za školovanje i napredovanje učenika bez obzira na poreklo i materijalne mogućnosti porodice, rekao je Trninić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.