Otvoren beogradski Mikser haus u novom ruhu

Izvor: Blic, 30.Mar.2013, 03:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren beogradski Mikser haus u novom ruhu

Preuređeni višenamenski prostor Mikser hausa koji pretenduje na to da postane središte buduće kreativne industrije grada sinoć je otvoren u Karađorđevoj 46.

U njemu se nalazi dizajn prodavnica u kojoj posetioci mogu da kupe proizvode 60 dizajnera sa Balkana, među njima se može naći sve od nameštaja i garderobe do vina i gurmanskih đakonija. Tu je i Mikser kantina sa ukusnim i posebno "dizajniranim" balkanskim jelima, zatim bar, pozornica za predstave i muzički program, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajednički radni prostor, kao i kutak za decu.

- Kreativnost mora da se približi industriji, jer bez novih proizvoda nema napretka. Mikser predstavlja borbu za novu estetiku i senzibilitet i mi smatrano kako je došlo vreme da negativni predznak Balkana pretvorimo u pozitivnu šansu i stvorimo nov prepoznatljiv balkanski stil dizajna - kaže Ivan Talić, izvršni direktor Mikser festivala.

Slavimir Stojanović, dizajner koji je prodavnicu sa svojim originalnim proizvodima iz Čumićevog sokačeta prebacio u Mikser haus, kaže da se na taj korak nije odlučio isključivo zbog mogućnosti da poveća prodaju.

- Najveća prednost Mikser hausa je u tome što se ovde osećam kao deo regionalne dizajnerske celine - kaže Stojanović.

Mikser haus bi trebalo da ožive i raznovrsni muzički sadržaji, koji se planiraju svakog vikenda, a prvi koncert je zakazan za 25. april i održaće ga Rambo Amadeus.

- Pored koncerata muzike koja se sluša u ovom delu grada, ovde će se održavati i džez svirke, kao i koncerti klasične muzike na kojima će najčešće nastupati mladi muzičari sa akademija - najavljuje Talić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.