Otvoren Vizitorski centar kod Cerjanke

Izvor: Megafon.co, 21.Maj.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Vizitorski centar kod Cerjanke

Ovo je prvi Vizitorski centar u Nišavskom okrugu. Nalazi se nedaleko od ulaza u Cerjansku pećinu.
U oko 250 m2 biće smešteni – prijemni  deo  sa  svlačionicom-garderobom,  kafeterija,  prodavnica  suvenira,  kao  i administrativni deo.

Novinar, kamera, montaža: Sonja Urošević
Muzika: Club – Andrew Huang
“Turisti će >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << ovde moći da se okrepe, da dobiju sve bitne informacije, da dobiju opremu, da se vide sa speleolozima koji su ovlašćeni za silazak u samu Cerjansku pećinu. I da dobiju informacije za pešačke ture u ovom kraju. Objekat sam po sebi nema mesta za spavanje, mada mislim da će sigurno dobro poslužiti mnogim turistima koji dolaze u ovaj kraj – da se sklone od kiše, od lošeg vremena”, kaže Uroš Parlić, direktor TON
“Naravno da Vizitorski centar se stavlja na korišćenje speleolozima, turistima, planinarima, putnicima dobronamernicima. Da će se koristiti za pripremu, za istraživanja, ulazak u pećinu, smeštaj opreme. I ono što je najznačajnije, edukaciju i pripreme”, dodaje Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.
Vizitorski centar i okolni radovi Predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević kaže da bi do 2. juna trebalo da bude završeno još 300 m puta. Za to su obezbeđena sredstva iz međunarodnih fondova. A u planu je da se uredi i parking ispred centra. Vizitorski  centar  je  nastao  kao  zajednički  projekat  TON,  Grada  Sofije  i  udruženja  “Love  and  Light”  iz  Montane  u  susednoj  Bugarskoj.
A nešto više o samoj Cerjanki možete da pogledate OVDE, ali saznajte i kako smo se mi borili sa strahovima i ušli u nju – OVDE.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Otvoren Vizitorski centar kod Cerjanske pećine

Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2019

NIŠ..Nakon osam meseci gradnje Vizitorski centar kod Cerjanske pećine je otvoren za sve posetioce. Ovde će ljubitelji adrenalinskog sporta, spelolozi, i turisti,  moći će da dobiju sve potrebne informacije, kao i opremu koja je potrebna za silazak u pećinu, rekao je danas na otvaranju  direktor...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.