Otvoren Sentandrejski bulevar u Novom Sadu

Izvor: RTS, 06.Jul.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sentandrejski bulevar u Novom Sadu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je zajedno sa predsednikom Pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem otvaranju Sentandrejskog bulevara u Novom Sadu i tom prilikom istakla da za republiku, pokrajinu i grad nema velike i male ulice te da je zajednički rad dobitna kombinacija kako bi obezbedili kvalitetan život građana. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Sve što smo planirali i dogovorili mi smo i realizovali. Bez infrastrukture nema razvoja i danas u Srbiji imamo 40 hiljada aktivnih gradilišta, u odnosu na pre par godina kada ih je bilo svega dve hiljade. Imamo stabilne finansije, obezbedili smo budžet i možemo da ulažemo u infrastrukturu", izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da će se u Vojvodini graditi i Fruškogorski koridor, auto-put i brza saobraćajnica Ruma-Šabac i Šabac-Loznica, kao i da je u toku izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte.
"Naš posao je da učinimo sve i stvorimo uslove da ljudi ostanu da žive ovde i da budu zadovoljni. Nema velike i male ulice, svaki metar nam je važan i nastavićemo da radimo i dalje u i terenu naših građana", rekla je ona.
Igor Mirović istakao je da će se u narednih nekoliko meseci, po uzoru na ovaj projekat, realizovati i mnogi drugi.
"U septembru otvaramo modernu centralnu kuhinju predškolske ustanove, u oktobru jedan deo naučno-tehnološkog parka, u novembru zgradu RTV Vojvodine, dok u decembru kreću radovi na rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine. Zajednička snaga i jedinstvu je ono sto nas krasi i sa time nećemo stati", rekao je on.
Miloš Vučević je rekao da je ovo treći bulevar u Novom Sadu koji se otvara, a da se rade još tri.
"Danas više nema rasprava o tome čija je koja nadležnost. Republika, pokrajina i grad rade zajedno, zbrajalo se i ujedinjujemo i zahvaljujući podršci i pomoći republičke i pokrajinske vlade nastavićemo sa infrastrukturnim projektima. Klisa, Slana bara i Vidovdanskom naselje nisu provincija već deo Novog Sada", rekao je on.
Sentandrejski bulevar jedna je od najprometnijih gradskih saobraćajnica i deo je državnog puta koji povezuje Suboticu i Beograd. Ukupna vrednost radova je 702 miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.