Otvoren Sajam automobila u Beogradu

Izvor: Politika, 08.Mar.2010, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam automobila u Beogradu

BEOGRAD – Ministar trgovina i usluga Slobodan Milosavljević otvorio je danas na Beogradskom sajmu Sajam automobila „Delta Đenerali BG Kar šou” na kojem učestvuje oko 370 izlagača i Međunarodni sajam motocikala i bicikala „Moto fešn”.

Tom prilikom ministar je rekao da uprkos svetskoj ekonomskoj krizi imamo privilegiju da u Beogradu otvorimo Sajam automobila i zahvalio se izlagačima koji su uprkos teškom vremenu uspeli da obezbede budžete i premijerno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prikažu najnovije modele automobila, nakon evropske i svetske premijere, ne samo za tržište Srbije, već i šireg regiona, gde slični sajmovi ove godine neće moći da se održe.

„To je veliki uspeh, imamo razloga da budemo ponosni i verujem da će ova godina u pogledu prodaje novih automobila i oživljavanje srpske automobilske industrije biti prekretnica na bolje u odnosu na prethodnu godinu”, naglasio je Milosavljević.

Ovom manifestacijom i hrabrom odlukom Beogradskog sajma, svih izlagača i učesnika Srbija i Beograd su se definitivno urezali na mapu svetske automobilske industrije, kao i ugovorom „Fijata” i „Zastave”, koji će od iduće godine doneti i novu proizvodnju i veliki izvoz i ponovo prestiž Srbije kao ozbiljnog regionalnog proizvođača automobila, rekao je ministar.

Milodsavljević je dodao da je ovo manifestacija koja u ovim teškim vremenima može da nam omogući da uživamo rasterećeni teške ekonomske situacije i izrazio uverenje da će ove godine prodaja automobila u Srbiji porasti i da će to biti još jedan vrlo jasan pokazatelj da srpska privreda i ekonomija idu putem oporavka.

On je pozvao finansijski sektor, banke i lizing kompanije da u svemu što je izloženo na sajmu prepoznaju potencijal i pomognu na isti način na koji Vlada Srbije pokušava da pomogne oživljavanje proizvodnje u Fabrici automobila u Kragujevcu, odnosno da pomognu desetinama hiljada građana Srbije da na lakši način i po povoljnim uslovima nabave automobil.

Otvaranju Sajma prisustvovao je i princ Aleksandar Karađorđević.

Sajam će trajati do 14. marta, na njemu će biti prikazano 47 novih modela automobila i 38 motocikala.

U četvrtak 11. marta biće održan porodični dan kada će porodice moći da posete sajam po jednoj ceni od 500 dinara, dok je za petak predviđen izbor najlepše hostese.

Prvog dana sajma poseta je prilično velika, još od ranog prepodneva.

Tanjug

[objavljeno: 08/03/2010.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.