Otvoren Biznis info centar u Bujanovcu

Izvor: RTS, 30.Mar.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Biznis info centar u Bujanovcu

U Kancelariji za mlade u Bujanovcu je otvoren Biznis info centar. Tu će mladi, koji prema istraživanju Građanskih inicijativa, čine oko 60 odsto od ukupnog broja nezaposlenih u toj opštini, moći da se informišu o mogućnostima zaposlenja.
Pisanje biznis plana, projekata, znanje stranih jezika, veština komunikacije i praktični rad - to nedostaje mladima u Bujanovcu, pokazalo je istraživanje Građanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << inicijativa. Zbog toga je i otvoren Biznis info centar.

"Popunjavanje različitih aplikacija, na primer ako mladi hoće da idu negde dalje da se usavršavaju na treninge, ja mogu da im pomognem. Ako novoformiranim preduzećima treba pomoć, da konkurišu za grantove, mi opet možemo tu da pružimo podršku", kaže Nermine Aliji Ademi, lokalni koordinator.
Više mladih je volontiralo nego radilo. I u lokalnoj Kancelariji za mlade je više desetina volontera.
"Očekujemo da Kancelarija za mlade bude neki most saradnje između lokalne samouprave i svih nevladinih organizacije koje imaju projekte za realizaciju na teritoriji opštine Bujanovac", kaže Rahim Salihi, šef kabineta predsednika Opštine Bujanovac.
Povodom završetka projekta "Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta", petnaestoro mladih u Bujanovcu dobilo je sertifikate, stručno su se usavršavali u lokalnim preduzećima.
"Pokušali smo da ih uvedemo u svet rada civilnog sektora kao jednog od načina zapošljavanja, odnosno samozapošljavanja, pošto je i to jedna od opcija koja se javlja kada se radi o unapređenju i poboljšanju zapošljivosti mladih", kaže Dejana Stevkovski, koordinator, "Građanske inicijative".
Biznis info centar aktivno će raditi ponedeljkom i četvrtkom, organizovaće se obuke i edukativne radionice u cilju razvoja poslovnih veština mladih.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.