Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje urbanog čvorišta u Mileševskoj

Beogradska nedelje arhitekture (BINA) u saradnji sa incijativom Čuvar parka u subotu, 25.novembra u 12.00 otvara prvo Urbano čvorište u Beogradu, na platou kod česme u Mileševskoj 42.

BINA je pokrenula projekat eksperimentalnih URBANIH ČVORIŠTA. Preko javnog poziva krajem 2016. godine BINA je odabrala stručni tim (između 7 radova pristiglih na javnom konkursu) Čuvari parka, tim antropologa, arhitekata i urbanista, dizajnera i menadžera u kulturi koji se 2015. godine okupio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oko komšijske inicijative da se očiste i ožive zajednički otvoreni prostori u okolini Mileševske ulice u Beogradu, sa kojim razvija projekat URBANOG ČVORIŠTA. Putem saradnje sa zajednicom, cilj je arhitektonskim, urbanističkim, umetničkim i dizajnerskim intervencijama unaprediti PLATO - otvoreni gradski prostor u bloku kod Mileševske 42, u mesto okupljanja, razmene i konstituisanja zajednice oko pitanja od zajedničkog interesa. Plato je velika slobodna površina, blago kaskadirana, podeljena je na više terena za igru i druženje, i iako generacije dece, mladih i starijih u njemu provode slobodno vreme, veći deo ovog prostora nedovoljno je iskorišćen, zapušten i prljav, što zbog loših navika i nemara korisnika i prolaznika, što zbog neefikasnog održavanja i nedovoljne opremljenosti mobilijarom.

O projektu će govoriti Tatjana Vukosavljević (BINA) i Mila Bakić (Čuvari parka), a Urbano čvorište otvoriće Branislav Popović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.