Otvaranje ulične galerije u Nišu

Izvor: Megafon.co, 03.Okt.2021, 13:19

Otvaranje ulične galerije u Nišu

U utorak, 5. oktobra, od 19 sati u Balkanskoj ulici u Nišu, biće otvorena ulična galerija Mezanin. Ideja je da se obezbedi prostor gde će mladi umetnici na javnom mestu moći da izlažu svoje radove. Organizator je neformalna grupa Čaj odličan, uz podršku Lokalne fondacije Niš i kluba Fidbek.
„U nedostatku galerijskog prostora koji promoviše bitne pravce kulture kao što su ilustracija, strip, kolaž, foto i video umetnost, oformili smo uličnu galeriju Mezanin. Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << promocije navedenih medija, ona ima za cilj i poboljšanje životnog prostora u Balkanskoj ulici koju vidimo kao reprezenta kulturnog života u gradskom okruženju“, poručuju iz grupe Čaj odličan, koja se bavi ilustracijom i stripom, sa fokusom na alternativni smer izražavanja.
Dve decenije grupe Čaj odličan Prilikom otvaranja galerije biće organizovana i izložba u čast 20 godina grupe Čaj odličan.
Gosti na otvaranju biće:
• Goran Živković, niški pisac i pesnik, koji će predstaviti svoj novi projekat Radio/bluz/mašina;
• Bokerini;
• Zorić&Sojer (O.k.o.t.).
Otvaranje ulične galerije Mezanin jedan je od sedam projekata koji je Lokalna fondacija Niš podržala na prvom konkursu u 2021. godini. U toku je selekcija projekata koji će biti podržani na drugom konkursu. Rezultati će biti objavljeni na sajtu Fondacije u petak, 15. oktobra.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Otvaranje ulične galerije u Balkanskoj ulici u utorak

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2021, 10:00

Nova ulična galerija "Mezanin" otvara se u utorak, 5. oktobra, u Balkanskoj ulici u Nišu, a na njoj će se naći angažovanih radova niških umetnika. Na otvaranju događaja, kažu organizatori, biće organizovana i i izložba u čast 20 godina neformalne grupe "Čaj odličan"...Otvaranje ulične galerije...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.