Otvaranje poštanskog centra u Gračanici

Izvor: RTS, 22.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje poštanskog centra u Gračanici

Ministri za Kosovo i Metohiju i lokalnu samoupravu Goran Bogdanović i Milan Marković otvorili su u Gračanici poštanski centar. Probleme rešavati mirno, bez sukoba i blokada.

Tokom Bogdanovićeve posete Gračanici, svečano je otvorena nova digitalizovana pošta koja radi u poštanskom saobraćaju Srbije.

"Otvaranjem ovog objekta obezbeđujemo bolju komunikaciju Srba sa Kosova i Metohije sa ostatkom Srbije", izjavio je Bogdanović.

"Država Srbija je čvrsto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rešena da jača institucije na ovim prostorima, da jača politiku očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta i da Srbima pomogne da opstanu", kazao je Bogdanović na otvaranju nove pošte u čiju je izgradnju uloženo osam miliona dinara.

Ministar za lokalnu samoupravu Milan Marković je na otvaranju pošte kazao da politika Srbije nije da ovdašnjem stanovništvu daje socijalnu pomoć, već da stvori uslove da ono živi od svog rada.

Pošta je zvanično počela da radi slanjem pisma predsedniku Srbije Borisu Tadiću i drugim rukovodiocima zemlje u kojem su obavešteni da je pošta otvorena.

Probleme rešavati mirno, bez sukoba i blokada

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović poručio je rukovodstvima srpskih opština u centralnom Kosovu da sve probleme rešavaju na miran način, bez sukoba i blokada.

U Gračanici već nekoliko dana radnici javnih komunalnih preduzeća izmeštene opštine Priština štrajkuju zbog, kako kažu, neizmirenih ličnih dohodaka i zloupotreba novog opštinskog rukovodstva.

Tokom štrajka zaposleni u javnim preduzećima su zauzeli i blokirali zgradu opštinske skupštine.

Posle razgovora sa predstavnicima opština Kosovskog okruga i članovima štrajkačkog odbora opštine Prištine izmeštene u Gračanicu, Bogdanović je izjavio da se sa njima dogovorio da sve probleme rešavaju razgovorima, a nikako sukobima, blokadama ili pretnjama.

Ministar Bogdanović je rekao da je cilj njegove posete Gračanici da se upozna sa situacijom u centralnom Kosovu posle raspoređivanja službenika misije Euleks.

"Nastavićemo dijalog o sprovođenju šest tačaka, nećemo odstupiti od tog dogovora, jer je to crvena linija ispod koje Srbi na Kosovu i Srbija neće da idu", istakao je Bogdanović, dodajući da je "cilj da Srbi budu zaštićeni i da se slobodno kreću".

Bogdanović je rekao da je interes vlasti Srbije da vrati Srbe na Kosovo, a nikako da ih onemogućava u tom procesu i naglasio da će institucije Srbije o Kosovu i dalje razgovarati sa međunarodnim predstavnicima i da Beograd bilo kakve odluke privremene vlade Kosova niti kosovski ustav ne interesuju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.