Otvara se muzej užasa

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvara se muzej užasa

Uskoro će za javnost biti otvoren takozvani Crni muzej Skotland jarda. Građani će po prvi put videti eksponate povezane sa najpoznatijim britanskim kriminalcima, piše britanski "Indipendent".

Muzej, inače, čuva takozvano pismo "Iz pakla" koje je navodno napisao lično Džek Trbosek, tiganje serijskog ubice Denisa Nilsena u kojima je on pekao meso svojih žrtava, kao i omču kojom je obešena Rut Elis, poslednja žena koja je pogubljena u Ujedinjenom Kraljevstvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Javnost je godinama tražila od Skotland jarda da otvori vrata muzeja što je policija dugo odbijala iz straha da ne uznemiri preživele rođake žrtava.

Sve do sada samo su policajci i specijalni posetioci mogli da uđu u muzej. "Indipendent" piše da su predstavnici gradske vlasti i policije u pregovorima sa Muzejom Londona da izloži deo kolekcije od 20.000 i više predmeta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.