Otvara se Metadonski centar u Obrenovcu

Izvor: Blic, 12.Dec.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvara se Metadonski centar u Obrenovcu

U Obrenovcu će u utorak, 14. decembra, u sklopu Doma zdravlja Obrenovac biti otvoren Metadonski centar namenjen lečenju heroinskih zavisnika. Dom zdarvlja Obrenovac

Ostvarivanjem svakodnevnih kontakata sa korisnicima Metadonskog centra, zdravstveni radnici će imati kontinuirani monitoring i mogućnost adekvatnih pravovremenih reakcija svih zdravstvenih radnika i saradnika.

Cilj projekta je unapređenje zdravstvene zaštite ovog dela populacije Obrenovca i zdravstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prosvećivanje kroz set planiranih aktivnosti tima koji je angažovan u projektu „Supstitucioni metadonski program Doma zdravlja Obrenovac”.

Metadon se koristi u supstitucionoj terapiji koja podrazumeva zamenu jedne psihoaktivne supstance drugom, pa zavisnici nemaju stalnu potrebu za uzimanjem heroina. Na taj način, pruža se bolja zdravstvena zaštita osobama koje su pod posebnim rizikom od prenosivih infekcija kao što su hepatitis i HIV, pošto se metadon ne uzima intravenoznim putem.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.