Uzrok trovanja kuvarica nepoznat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2009, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzrok trovanja kuvarica nepoznat

PANČEVO - Zdravstveno stanje sedam kuvarica iz restorana Rafinerije nafte Pančevo, koje su juče smeštene na VMA je stabilno, ali se još ne zna uzrok njihovog trovanja.

Četiri žene su juče pre podne dok su pile kafu osetile vrtoglavicu i mučninu, što se još dogodilo dvema kuvaricama u poslepodnevnoj i jednoj u večernjoj smeni.

Prema njihovim rečima, one su osetile snažan miris pokvarenih jaja ali su lekari na VMA isključili trovanje vodonik sulfidom (koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ima sličan miris) s obzirom da rafinerijski aparati za merenje aerozagađenja nisu zabeležili koncentracije te zagađujuće supstance i nijedan radnik nije osetio simptome trovanja.

Kako je za radio Pančevo rekla načelnica toksikologije sa VMA postoji mogućnost trovanja nekom drugom materijom što će se utvrditi toksikološkom analizom.

Prema rečima predstavnika Rafinerije nafte Pančevo Voje Krkobabića, uzrok trovanja sedam kuvarica nije ni hrana u restoranu, jer su tokom noći i jutros obavljeni inspekcijski pregledi restorana i namirnica.

Reč je o sanitarnoj veterinarskoj i policijskoj inspekciji za vanredne događaje i spasavanje, koje u rafinerijskom restoranu nisu ništa pronašle. Iz policijske uprave Pančeva danas je saopšteno da će se sačekati toksikološka analiza sa VMA , kako bi se pokrenula istraga o ovom slučaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.