Izvor: Beta, 23.Jul.2020, 13:02

Otpušten glavni urednik vodećeg informativnog portala u Madjarskoj

Nakon otpuštanja glavnog i odgovornog urednika Indeksa, vodećeg madjarskog nezavisnog medija, porasle su bojazni od pogoršanja slobode štampe u zemlji čiji premijer Viktor Orban kaže da veruje u "iliberalnu demokratiju".Sabolć Dul (Szabolcs Dull) je otpušten zato što je pre mesec dana upozorio javnost da bi planirana reorganizacija ugrozila slobodu uredjivačke politike i dovela u opasnost nezavisnost portala.Tada se sa dužnosti povukao direktor vebsajta a njegova zamena je posle nedelju dana napustila posao s obrazloženjem da su promene koje treba sprovesti preveliki zadatak za njega.Kao razlog za otpuštanje Dula, predsedavajući upravnog odbora fondacije koja je vlasnik portala Laslo Bodolaj (László Bodolai) naveo je njegovu nesposobnost "da zaustavi ili kontroliše interne procese koji su negativno uticali na tržišnu situaciju", preneo je danas EURACTIV.com.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Otpušten glavni urednik vodećeg informativnog portala u Mađarskoj

Izvor: Blic, 23.Jul.2020

Glavni urednik najvećeg mađarskog nezavisnog portala Indeks.hu Sabolč Dul otpušten je juče, čime je dodatno ugrožena nezavisnost medija i integritet novinara u toj zemlji, prenosi AP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.