Izvor: B92, 25.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpremnine radnicima Robnih kuća

Beograd -- Vlada Srbije donela odluku o isplati otpremnina radnicima Robnih kuća "Beograd" u iznosu oko 29,5 miliona evra, izjavio Dinkić.

Isplate će dobiti 11.281 bivših i sadašnjih radnika Robnih kuća. Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije kazao da će svaki radnik dobiti po 135 evra po godini staža, do kraja sledeće nedelje.

On je rekao da će sredstva biti isplaćena Nacionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službi za zapošljavanje u sredu, 30. januara, a u četvrtak i petak novac će biti prebačen direktno na tekući račun radnika.

Novac za isplatu radnika Robnih kuća obezbeđen je prodajom imovine tog preduzeća u stečaju na aukciji, na kojoj je početna cena od 140 miliona evra izlicitirana na 360 miliona evra.

Najveći deo tog novca biće isplaćen poverioca, među kojima najveća potraživanja ima država.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uslovi za besplatne akcije

Izvor: Blic, 25.Jan.2008

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je juče da građani koji su upisani u birački spisak i nemaju državljanstvo Srbije, a podneli su zahtev za državljanstvo, treba da se prijave za besplatne akcije...„Agencija koja dobije sve te prijave onda će to proveriti kod...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.