Otporaš uložio žalbu na presudu

Izvor: B92, 16.Jan.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Otporaš" uložio žalbu na presudu

Požarevac -- Član pokreta "Otpor" Nebojša Sokolović podneo je Apelacionom sudu žalbu na presudu Osnovnog suda u Požarevcu o zastarelosti postupka protiv Marka Miloševića.

Presudom požarevačkog suda se zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja odbija Sokolovićeva privatna krivična tužba protiv Marka Miloševića zbog nanošenja teških telesnih povreda u Požarevcu 2. maja 2000. godine. Sokolović je rekao Tanjugu da u žalbi od Apelacionog suda traži da poništi tu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluku suda, ukine presudu i donese konačnu presudu.

On smatra da pozivanje Marka Miloševića na suđenje preko oglasne table suda deluje neozbiljno jer se ne zna njegova tačna adresa u Rusiji.

Ukoliko se dogodi da Apelacioni sud u Beogradu odbije žalbu Sokolovića, on je najavio da će pravdu potražiti u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Osnovni sud u Požarevcu je 17. novembra 2011. zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja odbio optužbu protiv protiv sina bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića posle saslušanja veštaka medicinske struke, koji je rekao da su Sokoloviću nanete teške povrede, ali da iz postojeće dokumentacije ne može da se zaključi da su bile opasne po život.

Milošević, koji je u bekstvu i u Ruskoj Federaciji uživa azil, bio je optužen da je sa saradnicima i telohraniteljima 2. maja 2000. pretukao pored Sokolovića "otporaše" Momčila Veljkovića i Radojka Lukovića.

Postupak za napad na Veljkovića je zastareo ranije jer je zadobio lake telesne povrede, a Luković, koji je takođe imao teške povrede, u međuvremenu je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otporaš zbog Marka Miloševića na Apelaciji

Izvor: Mondo, 16.Jan.2012

Član pokreta "Otpor" Nebojša Sokolović žali se na presudu suda u Požarevcu o zastarelosti slučaja prebijanja iz maja 2000. godine.

Nastavak na Mondo...

Neće u penziju, menja datum rođenja

Izvor: B92, 17.Jan.2012, 13:10

Nju Delhi -- Načelnik Generalštaba indijske kopnene vojske V. K. Sing traži da mu se u zvaničnim dokumentima promeni datum rođenja da ne bi morao ići u penziju...Iz tih razloga podneo je Vrhovnom sudu tužbu protiv vlade...General Sing je zatražio od Vrhovnog suda da kao datum njegovog rođenja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.