Izvor: B92, 17.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Otpor" i policija

Aktivisti "Otpora" iz Beograda, Dragan Petrovic i Aleksandar Pesic, uhapseni su u cetvrtak popodne dok su lepili plakate studentske organizacije "Otpor". Advokati pokusavaju da stupe u kontakt sa njima, rekao je za nas program Ivan Marovic, aktivista "Otpora" i naglasio da je ovo drugo privodjenje u Beogradu u poslednja 2 dana.

Istovremeno su u Subotici aktivisti "Otpora" izjavili da nemaju nikakve veze sa mladicem kod koga je, prema policijskom saopstenju, u sredu uvece nadjena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << marihuana. "Nas 18 je krenulo da lepi plakate, privedeni smo nakon svega desetak minuta, a u guzvi koja se stvorila dok su nas uvodili u policiju odjednom se pojavio i devetnaesti momak", kazali su predstavnici studentskog "Otpora" na konferenciji za novinare, dodajuci da tog momka niko od njih ne poznaje.

Aktivista "Otpora" Ivan Marovic rekao je da policija u Nisu nije dozvolila aktivistima "Otpora" da dodju u Beograd, vrativsi njihov autobus u garazu pod izgovorom o potrebi tehnickog pregleda. Aktivisti "Otpora" koji su iz Nisa u Beograd dosli redovnim autobuskim linijama rekli su da su svi putnici kod policijskog punkta u Bubanj Potoku bili legitimisani i pretresani, kao i vozila kojima su dolazili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.