Otkriveno više saradnika terorističke organizacije u Bosni

Izvor: Blic, 25.Feb.2014, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno više saradnika terorističke organizacije u Bosni

Bezbednosne službe BiH otkrile su još nekoliko aktivnih saradnika turske humanitarne organizacija Insan Hak Huriet (IHH), za koju se sumnja da podržava teroriste i bavi se švercom oružja, piše banjaluački “Glas Srpske”.

Pozivajući se na svoje izvore, list piše da je reč o Sirijcu Ajmanu Avadi i bratu i sestri iz Saudijske Arabije Nidalu i Badiji Halil.

Brat i sestra su, kako se navodi, deca nekad najtraženijeg teroriste na svetu Abu Nidala.

"Postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokazatelji da su njih troje preko IHH umešani u šverc naoružanja i pranje novca. Osim toga, državljanstva BiH dobili su na nezakonit način", naveo je neimenovani sagovornik lista.

On je istakao da Badija Halil ima veoma važnu ulogu u pranju novca IHH preko većinskog vlasnika jedne banke u Sarajevu.

“

To je naročito pojačano od kraja 2012. Godine”, naveo je izvor “Glasa” I dodao da je ona, sa računa supruge svog oca Abu Nidala u švajcarskim bankama podigla osam miliona dolara.

Badija Halil udata je za državljanina BiH Adnana Buzara, koji je jedan od vođa vehabijskog pokreta u Austriji i koji učestvuje u finansiranju vehabija u BiH novcem koji potiče iz Saudijske Arabije.

Rođena je u Rijadu, a na osnovu odluke od 6. maja 1997. godine koju je potpisao šef Kantonalnog MUP-a Sarajevo Ismet Dahić, odobren joj je upis u knjigu rođenih u opštini Centar.

Na osnovu toga dobila je državljanstvo BiH. Ima prijavljeno prebivalište u opštini Centar, a živi i u Beču. Ima stana u Sarajevu, gde je dobila i ličnu kartu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.