Otkriveno ko je organizovao ubistvo Tatarskog?

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 10:09

Otkriveno ko je organizovao ubistvo Tatarskog?

Ukrajinac je odgovoran za organizovanje ubistva ruskog vojnog blogera Vladlena Tataskog, navodi ruska bezbednosna agencija.

"Ukrajinac, Jurij Denisov organizovao je bombaški napad ruskog ratnog blogera Vladlena Tatarskog", prenosi FSB.

On je februaru došao iz Kijeva, preko Letonije u Rusiju obezbedivši eksplozivnu napravu kojom je ubijen bloger, a zatim je napustio Rusiju u aprilu, odmah nakon zločina.

On je preko posrednika isporučio bombu Trepovoj, ženi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja ju je donela u kafić, gde se dogodila eksplozija.

Pre nego što je atentat izvršen, Denisov je neko vreme proveo u Moskovskoj oblasti, gde je prikupljao obaveštajne podatke o Tatarskom, dodaje se u saopštenju. Rusija je u procesu raspisivanja međunarodne poternice za osumnjičenim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.