Otkriveno kako tretiraju Navaljnog: 100 dana Putina u ćeliji?

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 17:50

Otkriveno kako tretiraju Navaljnog: 100 dana Putina u ćeliji?

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni (47) koji je osuđen na 11,5 godina zatvora zbog prevare i drugih optužbi žalio se na tretman zatvorskog osoblja.

Naime, on je izjavio da mu je zatvorsko osoblje puštalo isti govor ruskog predsednika Vladimira Putina svake večeri tokom 100 dana.

U objavi na Fejsbuku, Navaljni je rekao da je reč o snimku Putinovog obraćanja parlamentu 2023. godine, a kako je naveo, zatvorsko osoblje je to nazvalo "aktivnošću izgradnje morala".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je napomenuo da je njegov zahtev za izmenu govora odbijen, prenosi Skaj njuz.

Navaljni služi kaznu od ukupno 11,5 godina u kaznenoj koloniji IK-6 u Melehovu, oko 235 km istočno od Moskve, zbog prevare i drugih optužbi.

Njegove pristalice optužile su Moskvu da pokušava da ga slomi kako bi ućutkala njegove kritike na račun ruskog predsednika, što Kremlj negira.

Oni su takođe optužili zatvorske vlasti da nisu pružili Navaljnom odgovarajuću medicinsku pomoć i izrazili su zabrinutost za njegovo zdravlje.

Opozicioni političar je od boravka u zatvoru podneo brojne pritužbe na kaznenu koloniju, koje su sve odbijene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.