Otkriveno kako DRAGAN ĐILAS KORISTI STRANKU I POLITIČARE ZA PREUZIMANJE JAVNOG SERVISA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2023, 12:38

Otkriveno kako DRAGAN ĐILAS KORISTI STRANKU I POLITIČARE ZA PREUZIMANJE JAVNOG SERVISA

United grupa koristi grupu političara i uticajnih ljudi kako bi stavili pod kontrolu Radio i Televiziju Crne Gore.

Javnost u Crnoj Gori svakodnevno svedoči fabrikovanje afera koje iniciraju ND Vijesti, a koje za svoj cilj imaju da United grupa, odnosno Dragan Đilas stavi pod kontrolu Radio i Televiziju Crne Gore, pišu mediji.

Tu operaciju poslednjih dana pokušava da sprovede preko Demokratske Crne Gore, odnosno Borisa Bogdanovića koji je postao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << marioneta u rukama Željka Ivanovića.

Svesrdnu pomoć u tom prljavom poslu im pruža i Media centar Gorana Đurovica, a interesantno je da su se istovremeno u hajku na rukovodstvo Javnog servisa uključile i Pobjeda i Centar za građansko obrazovanje Daliborke Uljarevic. I vrapcima na grani je poznato da su Đurovićev Media centar i Uljarevićkin CGO pod direktnom kontrolom Mila Đukanovica i kompanije Bemax.

Kada se ovim činjenicama doda ona stara i dobro poznata o vezama Đukanovica i Đilasa, onda je igra oko Javnog servisa vise nego jasna. Očito je da stara ljubav zaborava nema pa tako Željko Ivanović u naumu da se sa saradnicima prebaci na državne jasle i udomi najbliže saradnike u RTCG, jaše u sedlu u kom ga pridržavaju mediji i NVO sektor koji je pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića.

Prva operacija koju će pokušati da sprovedu je izmjena Zakona o medijima koju priprema iz sjenke Generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović i u kojem će pokušati da ubace član koji su na evropsku preporuku morali da maknu, a to je da se usvajanjem novog zakona automatski bira i novi Savjet, odnosno menadžment Javnog servisa. U prilog ovoj tvrdnji napomenimo da je Boris Bogdanović u poslednjem momentu odustao i od ministarske funkcije u MUP-u, navodeći neke druge razloge ali oprezni posmatrači prilika u Crnoj Gori smatraju da je glavni njegova potreba da iz sjenke utiče i na ove stvari.

Pošto im je od ključnog značaja podrška premijera Milojka Spajića i Pokreta Evropa sad, bez čije podrške ne mogu sprovesti u djelo svoj naum, Boris Bogdanović i Željko Ivanović pletu lanac oko Branka Krvavca koji važi da je on ustvari premijer iz sjenke i koji ima presudan uticaj i u partiji i u Vlad, sada sa pozicije sefa kapineta premijera. Napominjemo da je i Krvavac u poslednjem trenutku odustao od ministarske pozicije u 44. Vladi Crne Gore. Branko Krvavac je medijskom koncernu Vijesti i Bogdanoviću bitan šraf u ovoj operaciji obzirom da je poznato da je Spajić u otvorenom sukobu sa Željkom Ivanovićem, koji je uzgred budi rečeno otupio pero od kad je sastavljena Vlada i više ga kao samoproglašeni Lovac na zmajeve ne napada u svojim autorskim tekstovima, kako je to činio u predkampanji za predsjedničke i otvoreno u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore.

Nema dileme da Željko Ivanović nastavlja sa starom praksom, prvo ucjene pa onda približavanje i davljenje. Primjera za to u prošlosti ima mnogo, podsjetimo kako su prošli  Duško Marković, Darko Pajović, Žarko Rakčević i na kraju Dritan Abazović. Zajednički imenitelj svim ovim primjerima je Željko Ivanović a cijena te i takve kolaboracije sa njim je – nestanak sa političke scene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.