Izvor: Piplmetar.rs, 20.Feb.2024, 18:30

Otkriveni detalji prelaska Embapea u Real: Dobiće ogromne pare „na ruke“, ali i smanjenje plate

D. U.


Ovo je najveći besplatni transfer u istoriji

Foto: Tanjug/AP


Real Madrid će posle sedam godina pokušavanja konačno uspeti da dovede Kilijana Embapea na Santjago Bernabeu.
Kapiten reprezentacije Francuske doneo je odluku da ne produžava ugovor sa Pari Sen Žermenom, da ostvari svoj dečački san i zaigra za „Kraljevski klub“.
Dugo je PSŽ odolevao ponudama Reala, prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je odbio čak i 220 miliona evra u avgustu 2021. godine, dok je Embape odbio ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije za rekordan novac od preko 300 miliona evra za obeštećenje.
Ipak, iako će ovo biti transfer bez obeštećenja, on će biti daleko od „besplatnog“ za Real.
Ono što neće dati za obeštećenje, jer je Embapeu istekao ugovor, daće njemu kao kompenzaciju. Žargonski rečeno, Embape će „na ruke“ dobiti preko 100 miliona evra, prenosi Skaj sport.
Embape će biti i najplaćeniji fudbaler u istoriji Real Madrida, ali i to neće biti dovoljno da nadmaši primanja koja je imao u PSŽ-u, te će morati da prihvati određeno smanjenje plate u odnosu na novac koji je dobijao u Parizu, a sve to kako bi se Realove finansije uklopile u okvire finansijskog fer pleja.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Otkriveni detalji prelaska Embapea u Real: Dobiće ogromne pare “na ruke”, ali i smanjenje plate

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Feb.2024, 11:38

Real Madrid će posle sedam godina pokušavanja konačno uspeti da dovede Kilijana Embapea na Santjago Bernabeu. Kapiten reprezentacije Francuske doneo je odluku da ne produžava ugovor sa Pari Sen Žermenom, da ostvari svoj dečački san i zaigra za “Kraljevski klub”. Dugo je PSŽ odolevao ponudama...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.